Bart De Wolf is, volgens eigen zeggen, maar bekend in zeer beperkte kring. De lezers die de Edge Zero bundels lezen, Ganymedes of Vonk Fantasy zullen hem misschien wel herkennen .
Volhouden, Alles Kom Goed is zijn eerste verhaal dat uitgegeven wordt als zelfstandig e-boekje. Volgend jaar in Oktober volgt nog ergens een jeugdboek dat hij graag zou zien uitgroeien tot een reeks.
Maar voorlopig moeten we het doen met Volhouden, Alles Komt Goed.
Tijdens een zoektocht naar een leefbare planeet loopt het goed mis voor Elo en Noa. Elo moet tot zijn ontzetting vaststellen dat de blauwgroene planeet niet veilig is. Met zijn capsule dat tot schroot herleid is en een radio die niet goed meer werkt weet Elo niet of hij zich hieruit kan redden. Aardbevingen en zonsverduisteringen roepen vragen op wat hem nog te wachten staat.
Je wordt eigenlijk van in het begin wat op het verkeerde been gezet door Bart. De start is pure sci-fi . Ruimtetuigen, onbekende planeten. Om je dan op het einde van het verhaal een beetje in Toy Story te wanen. Waarbij Elo wel een broer kan zijn van Buzz Lightyear.
Elo slaagt erin het verhaal op zijn schouders te nemen en dit te dragen tot het einde. Ondanks het beperkte aantal pagina’s van dit verhaal leer je hem wel kennen en zelfs liefhebben. Bart heeft van Elo echt wel een gevoelsmens gemaakt.
Een zeer tof verhaal om te lezen waar je zeer vlot doorleest. Het jammere aan dit verhaal is dat het zo kort was. Het mocht wel wat langer geweest zijn, je leest het toch met plezier verder.
Conclusie
Een kortverhaal van zo’n 25 pagina’s, ideaal om deze auteur te leren kennen.

Reacties op: Een gevoelsmens als personage.

11
Volhouden, alles komt goed - Bart de Wolf
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken