Super schattige en spannende romantasy voor de Disney-fans
Deze romantasy speelt zich af in Pixie Hollow - yes, de wereld van Tinkelbel - en we volgen Clarion, geboren uit een ster en voorbestemd om over Pixie Hollow en de vier seizoenen te regeren. Maar al eeuwen is er geen enkel contact meer met Winter. De elfjes uit de andere seizoenen vrezen de donkere, koude wouden en de monsters die er zouden leven. Clarion daarentegen voelt zich er net door aangetrokken.
Wanneer een van die monsters de Lentevallei binnendringt, besluit Clarion op onderzoek te gaan. Aan de grens tussen Lente en Winter ontmoet ze Milori, de knappe winterelf en Wachter van het Winterse Woud. Samen proberen ze hun rijk te redden en de monsters terug op te sluiten. De connectie tussen hen is er meteen, maar verliefd worden op iemand uit een ander seizoen… dat is bijna onmogelijk.
💭 Dit was zo’n schattig verhaal. Dankzij de Tinkelbel-films - waar ik als kind echt mega fan van was - had ik meteen een levendig beeld van Pixie Hollow en haar elfjes. Clarion werd al snel mijn favoriete personage (al scoorde Milori ook héél hoog). Ze heeft dat heerlijke rebelse kantje: ze wil niet zomaar gehoorzaam de nieuwe koningin worden, maar stelt alles in vraag en wil ontdekken, grenzen verleggen, letterlijk en figuurlijk. Ik vond het prachtig hoe ze zich aangetrokken voelde tot Winter en hoe vastberaden ze was om die koude grens over te steken.
En Milori… What can I say? Hij is zó lief. Hij draagt een enorme verantwoordelijkheid als bewaker van het Winterse Woud, maar blijft tegelijk zo zorgzaam en bedachtzaam tegenover Clarion. Ik hou van zijn zachte kant en hoe hij alles voor haar over heeft.
Dit is een prachtig liefdesverhaal in een magische, schattige setting, met genoeg spanning en actie om je helemaal mee te slepen. Een echte aanrader voor Disney‑fans of romantasy lovers in het algemeen.
Dankjewel L&M Books en Uitgeverij Quokka voor dit prachtige recensie-exemplaar! ✨