Vuurvlieg
Het boek "Daar waar de rivierkreeften zingen" is een prachtig door Delia Owens geschreven boek.Het boek is moeilijker te kwalificeren. Het is een thriller maar ook zoveel meer dan dat. Als je hervallen wilt lezen als thriller, zul je misschien teleurgesteld zijn. Die verhaallijn is belangrijk maar het gaat om veel meer dan alleen het verhaal. Het verhaal komt zelfs wat langzaam op gang. De schrijfster is van oorsprong een biologe en dat blijkt ook wel uit de inhoud van het boek. Dicht bij de natuur groeit een meisje op dat door iedereen wordt verlaten en haar eigen weg vindt. Ze heeft maar weinig vrienden en doet daar ook geen moeite voor. De kennismaking met de ' echte' wereld levert haar teleurstellingen op. Ze wordt zelfs verdacht en vervolgd voor moord. Eén van de mooie verhalen die dit boek oplevert gaat over de paring van de vuurvliegen en de omgang met elkaar. Treffend beschreven. Uiteindelijk is het hét verhaal van het boek, zowel van de natuur als van de thriller..
Wat mij betreft hebben de gedichten in het boek voor mij geen toegevoegde waarde, op één na. Ook niet nadat ik méér heb gelezen over die gedichten. Ik ben dan ook niet zo van de poëzie. Shame me.