Advertentie

Met 'De schilder van Barcelona' heeft Ildefonso Falcones wat mij betreft zijn eerdere boeken, zoals 'De kathedraal van de zee' en 'Koningin op blote voeten' overtroffen. Centraal staat Dalmau Sala, maar zeker zo sterk zijn moeder Josefa en vooral ook Emma neergezet. Beide vrouwen spelen markante hoofdrollen. In de strijd tussen de arbeiders enerzijds en de rijken en de geestelijken anderzijds, lijkt Dalmau aanvankelijk ongewild meer aan de kant van de rijken te komen staan. Dat bepaalt ook zijn relatie met Emma die hoogtepunten en dieptepunten kent. De strijd komt tot een climax in de zogenaamde Tragische Week van Barcelona waar kerken en kloosters in brand worden gezet.
Door dit prachtige boek loopt ook de architectuur van onder meer Gaudi en de schilderkunst als een rode draad. Wie het huidige Barcelona kent, zal bij het lezen van het boek de beschreven taferelen gemakkelijk tot leven kunnen brengen.
Het boek is zeker een aanrader, ook als je niet direct van historische romans houdt.Ik vond het iedere keer een genot om het boek op te pakken.

Reacties op: Een geweldig mooie historische roman

10
De schilder van Barcelona - Ildefonso Falcones
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners