Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dit van oorsprong Noorse sprookje werd bewerkt door de Amerikaanse auteur en de Canadese illustrator tot 'De drie broertjes Bok'. Het prentenboek werd vertaald door Imme Dros.
Een valse trol wacht bij de kleine brug op een smakelijk hapje, want hij stikt van de honger. Het eerste geit blijkt klein en dun en belooft dat zijn broertje vleziger is. Als het tweede geitje verschijnt vindt de trol dat een vleziger hapje, maar hij laat zich verleiden om te wachten op zijn grotere broer, geit Bas.
Als Bas dan verschijnt, komt de gemene trol in grote problemen.
De kleuren - veel aardetinten - zijn sober, maar doeltreffend. De grootte van de geiten is prachtig in beeld gebracht. De tekst is wat afstandelijk maar bevat ook geestige momenten. Het gebruik van rijm zorgt altijd wel voor wat rijmdwang. De klanken zijn leuk om voor te lezen en ook de herhaling zorgt voor herkenning.
Niet gezeurd over rijmvormen- dit is detailkritiek -. 'De drie broertjes Bok' is een prima prentenboek om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Reacties op: Listige broertjes

18
De drie broertjes Bok - Mac Barnett
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners