De passagier
Wij waren erg enthousiast over de Kate & Sophie-serie van de hand van Chloë. Dus toen Chloë ons vroeg of we mee wilden doen aan de blogtour rondom haar nieuwste thriller 'De passagier', hoefde ik niet na te denken en zei ik volmondig ja.
Een zonnige middag op een boulevard in Portugal verandert in een nachtmerrie als een bestelbus in volle vaart op de menigte inrijdt. Een van de slachtoffers is de Nederlandse stewardess Tess.
Precies een jaar later reizen de vriendinnen Shanna, Heleen en Frederique af naar Portugal om hun vriendin Tess te herdenken. Het had een mooi herdenkingsweekend moeten worden, maar er gebeuren al snel enkele verontrustende gebeurtenissen. En langzaam rijst de vraag 'Wie was Tess eigenlijk?' Eenmaal terug in Nederland wordt de nachtmerrie waarin ze terecht gekomen zijn alleen maar erger. Wie kunnen ze nog vertrouwen?
Na de succesvolle reeks met Kate & Sophie waren mijn verwachtingen hoog gespannen en in het begin had ik bij' De passagier' wat moeite om in het verhaal te komen. Ik had in het begin soms wat moeite om de verhaallijn te volgen, achteraf gezien was het logisch en waarschijnlijk ook de bedoeling dat de verhaallijn niet geheel te volgen was, vanwege alle geheimen. Dus achteraf is het heel goed te begrijpen, maar ik merkte dat ik tijdens het lezen van het eerste deel toch iets makkelijker afgeleid was.
Het verhaal is opgedeeld in drie delen en na het eerste deel zat ik echt weer in het verhaal en kon ik het boek ook niet meer aan de kant leggen.
Het verhaal begint met een proloog die je meteen nieuwsgierig maakt. Daarna maken we een sprong in de tijd en zijn we een jaar verder. Hier gebeurden soms dingen die ik niet helemaal kon volgen, maar die later in het verhaal duidelijk worden.
Chloë heeft een beeldende schrijfstijl en hierdoor zag ik de verschillende gebeurtenissen zo voor me. Doordat ze niet te veel van het geijkte pad afwijkt, blijft de spanning continue voelbaar en zakt deze nergens in.
De personages zijn erg goed uitgewerkt en dit zorgt voor mij ook voor de kracht van het verhaal. Ze komen echt tot leven en ik kon me echt in hun verplaatsen. Ook de dialogen onderling komen geloofwaardig over.
Des te verder ik in het verhaal kwam, begon ik me steeds meer af te vragen wie er nu echt te vertrouwen was, want iedereen had een verborgen agenda. Hierdoor laat Chloë je echt nadenken over vriendschap, vertrouwen, de gevolgen van geheimen en hoe goed ken je nu iemand echt.
Het is een heel ander verhaal als de Kat & Sophie-serie, en ondanks dat ik in het begin wat moeite had om in het verhaal te komen, is het weer een thriller van formaat. En ik denk dat deze het ook goed zou doen als bioscoopfilm.
Dit boek ontvingen wij van Chloë van Silfhout. Dit beïnvloedt onze mening niet.