Feelgood met diepgang
Veronique las ‘Zeven briefjes’ geschreven door Mia Zomerdijk.
Haar mening lees je hieronder. ⬇️
Ik zag een oproep van de uitgever om dit boek te recenseren. De cover was al erg vrolijk en na de korte inhoud gelezen te hebben was ik overtuigd. Dit boek wilde ik lezen.
Leonie is leerkracht van groep 2 en is hier helemaal op haar plek. Haar grote droom is het om schrijfster te worden. Er ontbreekt echter ook iets in haar leven, namelijk een partner waar ze lief en leed mee kan delen. Ze wilt deze partner niet via online daten ontmoeten. Dan heeft ze een origineel idee. Ze verstopt briefjes op verschillende plekken. Ze heeft meerdere dates, maar of deze dates zo’n succes zijn?
Het verhaal wordt verteld vanuit Leonie. Ze begint met een briefje te verstoppen in haar lievelingsboek en als ze antwoord krijgt gaat ze al snel op date. Zoals de titel al aangeeft, blijft het niet bij één briefje maar worden het er uiteindelijk zeven. Waarbij de dates wisselend succes hebben. Ik had wel al vrij snel het vermoeden met wie Leonie samen zou komen. Dit was voor mij vrij voorspelbaar, maar bij een feelgood vind ik dat nooit zo erg en doordat het verhaal genoeg inhoud heeft is deze voorspelbaarheid absoluut niet storend. Het verhaal verloopt inderdaad op een bepaald moment zoals ik verwacht had, maar dan heeft Zomerdijk een plottwist toegevoegd die ik absoluut niet aan zag komen en waarvan ik best even schrok, maar toch paste het wel bij het verhaal. Toch weet Zomerdijk er uiteindelijk weer een draai aan te geven waardoor het verhaal op een mooie en hoopvolle manier afgesloten wordt.
Het verhaal is een heerlijke feelgood die ook heftige onderwerpen niet schuwt, maar waarbij het verhaal toch zijn luchtigheid houdt. Ik heb genoten.
Dit boek ontvingen wij van LS Amsterdam. Dit beïnvloedt onze mening niet.