Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Zwijgen is bitter

Nadat ik ‘Ik kan je redden’ gelezen had en hier erg enthousiast over was, kon ik uiteraard niet wachten om het tweede deel in de Olivia Leroy-serie ‘Zwijgen is bitter’ te gaan lezen. En ik ben wederom enthousiast. Wat een goed verhaal weer.

Olivia Leroy hebben we in het eerste deel al leren kennen als een eigenzinnige inspecteur die het liefst alleen op pad gaat. In dit tweede deel leren we Olivia nog beter kennen, maar mocht je het eerste deel nog niet gelezen hebben, is dit tweede deel ook goed losstaand te lezen.

De verdwijning van Kasper en Peter zorgt bij Olivia voor herinneringen aan haar jeugd. Als Kasper vrij snel gevonden wordt wil Olivia de kleine Kasper antwoorden geven. Ze kan zich goed inleven in Kasper omdat Olivia’s vader haar in de steek gelaten heeft toen ze een kind was. Hierdoor heeft Delporte een mooie balans gebracht tussen Olivia’s werk en haar privéleven.

Er is voldoende spanning in het verhaal, niet alleen door de vermissingszaak, maar ook in het privéleven van Olivia gebeurt genoeg, waardoor ze levensecht op mij overkomt. Delporte geeft steeds kleine puzzelstukjes weg, waardoor het extra leuk is om mee te puzzelen en zo achter de dader te komen. Op een bepaald moment had ik een vermoeden wie de dader was, maar ik kon niet plaatsen waarom. Dit wordt uiteraard duidelijk in een zenuwslopend einde.

Ik hoop dat we nog lang kunnen genieten van personage Olivia Leroy, want ze heeft echt een plek veroverd in de Nederlandse boekenwereld.

Dit boek ontvingen wij van Borgerhoff & Lamberigts. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?