Advertentie

Tim Logan begon zijn loopbaan als journalist bij de krant. Onder de auteursnaam T.M. Logan debuteerde hij in 2017 met ‘Leugens’, een psychologische thriller waarin doodgewone mensen te maken krijgen met liefde en haat, geheimen en wraak. Het werd een groot verkoopsucces. Zou hij dit kunnen herhalen met zijn tweede, op zichzelf staande psychologische thriller ’29 Seconden’?

In ’29 Seconden’ kruipt T.M. Logan in het hoofd van Sarah, docent aan een universiteit. Haar directe baas Alan Hawthorne intimideert haar en steelt haar ideeën. Sarah is niet zijn enige slachtoffer, maar door Alan’s bekendheid als tv persoonlijkheid en statussymbool voor de universiteit is hij vrijwel onschendbaar en de vrouwen staan machteloos. Dan krijgt Sarah bij toeval een aanbod om zich voor eens en altijd te ontdoen van haar kwelgeest. Het enige wat daarvoor nodig is, is één telefoontje. En dat kost slechts 29 seconden ....

Alle ingrediënten zijn aanwezig om van dit boek een topper te maken. Met #MeToo als actueel thema, een goed plot en een originele setting zou het niet meer mis kunnen gaan. En het begin is dan ook veelbelovend. Jammer genoeg verliest het verhaal snel aan geloofwaardigheid wanneer Logan zijn hoofdpersonage Sarah wegzet als iemand die enerzijds voldoende slim is om een goede universiteitsdocent te zijn maar zich anderzijds gedraagt als het stereotiepe domme blondje. Gedurende het verhaal laat hij haar stuiteren tussen deze twee uitersten en dat maakt haar als personage ongeloofwaardig. Niet alleen het hoofdpersonage Sarah valt hieraan ten prooi, maar ook haar kwelgeest Alan Hawthorne, haar vriendinnen en haar vader. En hoe logisch is het wanneer een crimineel personage die alleen problemen op kan lossen met geweld ineens wil luisteren naar een intelligente oplossing waarbij geen doden vallen?

‘29 Seconden’ blijft desondanks prettig om te lezen. Het originele thema, de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl maken dat de lezer door het boek heen dendert, benieuwd naar hoe dit af gaat lopen. Maar ook dat langverwachte einde komt uit de lucht vallen en er blijven zaken niet afgerond. Jammer, maar T.M. Logan heeft meer dan 29 seconden nodig om zijn lezers te overtuigen.


Met dank aan Uitgeverij Ambo/Anthos die nog voor de officiële release datum een digitaal exemplaar ter beschikking stelde in een originele download actie van 29 seconden.

Reacties op: Niet overtuigend

92
29 seconden - T.M. Logan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker