Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Magische fantasy verhaal

Wendy Koedoot 28 februari 2020

Dit boek is het eerste kinderboek van Marcel Heunks.
Ik heb het gelezen voor het Selfpubcafe op Facebook.

Justin is pas verhuisd van de grote stad naar een huisje aan de rand van bos. Het is een paar weken voor de kerst. Op een dag vind Justin op zolder een boek met vreemde tekeningen en teksten in een vreemde taal.Justin weet niet wat er gebeurt als hij een van de teksten hardop voorleest en er ineens een flits is… hij zal toch niet ,,,,,Hij bergt het boek maar op. Zijn vader moet op reis voor zijn werk.ustinś tante komt zo op hem passen maar als na een paar minuten de bel gaat staat er iemand anders voor de deur...Vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen en staat zijn leven op zijn kop. Hij moet een onmogelijk opdracht uitvoeren,waar het leven van hem en anderen van afhangen ...Zal het hem gaan lukken?

Justin is een jongen die nieuwsgierig en avontuurlijk is, hij is zeker niet bang uitgevallen maar heeft geen vrienden of vijanden in deze omgeving. Dat verandert van het ene op het andere moment als er wordt aangebeld. Justin moet de strijd aangaan met een tegenstander die sterk en verraderlijk is. Maar hij laat zich niet kennen.

Dan heb je Marinda nog, ze is een bijdehand meisje die graag het avontuur opzoekt. Ze is slim en helpt Justin zo goed als ze kan. Ik vind haar wel leuk .
Archibald is mijn lievelings karakter. Hij is een konijn, maar wel een bijzonder exemplaar. Eentje die kan praten en nog veel meer. Hij heeft een belangrijke rol in het verhaal.
Vilinius is een aparte, je komt er in de loop van het verhaal achter waarom ik dat vind.

Het verhaal leest vlot, de hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl is helder.
Het verhaal is fantasy met actie en humor, geschikt voor kinderen van 8-10 jaar.
De opbouw naar het plot is goed, het eind is passend bij het verhaal.

Ik heb er van genoten en geef het 5 sterren.


Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wendy Koedoot

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?