Een leuke YA Thriller!

xIlse.Reads xIlse.Reads
22 mrt 2023

‘’Woorden zijn krachtig, Jess.’’ ⭐️⭐️⭐️

Toen ik ‘Dit boek is dodelijk’ voorbij zag komen, was ik gelijk getriggerd door de omslag van het boek. De samenvattende tekst op de achterkant was veelbelovend. Ik ben persoonlijk een fan van thrillers en detectives, dus ik stond te trappelen om aan dit boek te beginnen.

Het boek zelf gaf mij een beetje ‘A good girls guide to murder’ en ‘One of us is lying’ in een vibe. Het had een beetje dezelfde ideeën naar mijn mening; een groep schoolgenoten waarvan een schuldig was en de moordenaar liet dingen weten door middel van tekstberichten. Beide series heb ik in mijn kast staan. Ik vond ze heerlijk om te lezen, maar toch had ik eerlijk gezegd een beetje moeite met dit boek.

Begrijp me niet verkeerd: het is een boek dat lekker weg leest, maar doordat ik al snel herkenbare aspecten uit andere boeken las, werd mijn enthousiasme al gauw wat minder. Daarnaast vond ik ook dat het boek wat langzaam op gang kwam. Je werd van de hak op de tak gestuurd, voordat je eindelijk in de laatste 100 a 150 bladzijdes een idee kreeg qua hints en speculaties naar mogelijke verdachten.

Maar, laten we eerlijk zijn… Die laatste bladzijdes heb ik wel heel geïntrigeerd zitten lezen. Ineens kwam je in een achtbaan terecht van gedachtegangen en vielen de stukjes langzaam op hun plek. Ravena Guron wist de moordenaar(s) tot aan het einde verborgen te houden, iets wat ik ontzettend waardeer aan dit boek. Ik had namelijk geen flauw idee dat een van deze betreffende personages überhaupt betrokken kon zijn bij de moorden. Keep your friends close, but your enemies closer… Dat is de gezegde toch?

Raven Guron weet haar lezers op een bepaalde manier vast te houden in het verhaal. Jess, de hoofdpersonage in het boek, neemt je mee met haar bevindingen die ze samen met andere personages op doet. Deze personages leer je door het boek heen steeds beter kennen, waarvan enkele personages mij uiteindelijk deden verbazen.

Al met al een goed geschreven, interessant boek dat je vasthoud tot het einde. Een aanrader voor de YA liefhebbers onder ons.

‘Dit boek is dodelijk’ geschreven door Ravena Guron ⭐️⭐️⭐️

Meer recensies van xIlse.Reads