Geweldig boek!

Xjuf.ilse.leest 29 juni 2025
Voor @harpercollins_holland mocht ik het nieuwe boek van Karin Slaughter lezen. Echter had ik nog nooit eerder een boek van haar gelezen… Dus dit werd mijn eerste kennismaking met haar! En met succes, want dit is zeker niet het laatste boek wat ik van haar ga lezen!

Wat ik fijn vind aan dit boek, is dat je het boek losstaand van haar andere serie kan lezen. Het boek heeft redelijk lange hoofdstukken. Wel moest ik wel even wennen dat we grotendeels lezen vanuit het perspectief van een persoon. Maar eenmaal gewend, las het boek als een sneltrein weg.

Het boek draait eigenlijk om de familie Clifton, met Emmy Clifton als hoofdpersonage van dit boek. Ik genoot gelijk van de vader-dochter samenwerking, en later die van moeder-zoon. Heel leuk dat het zo in de familie bleef. Je leert door het boek heen heel wat Cliftons kennen, en ik moet wel eerlijk toegeven dat ik soms even kwijt was wie nou wie was.

Ik vond het personage van Emmy per direct heel interessant, vooral omdat ze nauw betrokken was bij de zaak. Het lijkt me verschrikkelijk om hetgeen mee te maken wat zij heeft meegemaakt. Zowel op werk gebied, als prive. Ik leefde zo met Emmy mee in de situatie met haar moeder. Op het moment dat de vader van Maddison betrokken werd bij een incident, heb ik echt zitten schreeuwen naar mijn boek. Halverwege het boek krijg je er een perspectief bij, dat zorgde bij mij voor veel vraagtekens, maar al snel wordt duidelijk waarom. Ik vond het personage van Jude dan ook heel goed in elkaar gezet.

Het hele verhaal door had ik geen flauw idee wie de dader(s) zou kunnen zijn.. In de laatste 100 bladzijdes wordt het een en ander duidelijk over de dader(s) en ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan dat ik dit niet eerder in zag. Dit in combinatie met nog een aantal plottwisten (die op het einde! ) die ik zeer zeker niet had zien aankomen. Slaughter speelt met je gedachtes, en zet je op een compleet ander spoor, dat vergt echt goed schrijftalent.

Ik heb zeer genoten van dit boek! En kijk nu al uit om aan haar serie te gaan starten!

Meer recensies van Xjuf.ilse.leest