Geweldig boek!

Je start met een proloog die 11 jaar geleden, en daarna 15 maanden later, plaatsvindt. Zo krijg je een stukje achtergrondinformatie over beide hoofdpersonages en waarom ze in de toekomst bepaalde keuzes maken. Uiteindelijk maak je een tijdsprong van 10 jaar waar het verhaal, van het heden, begint.

Het boek wisselt tussen de perspectieven van Allie en Hudson. Qua tropes valt het binnen de enemies/best friends to lovers in combinatie met fake dating. Aan het begin krijg je al gauw met een plottwist te maken, eentje die ik niet geheel aan had zien komen, maar er wel voor zorgde dat het verhaal een hele interessante wending kreeg.

Allie haar doorzettingsvermogen; ik bewonder het… maar het heeft ook haar (mentale) gezondheid en carrière gekost. Dat ene moment aan het einde van het derde hoofdstuk, je leeft zo immens met haar mee. Ook leren we Juniper kennen. Ze is zo schattig en slim. Ik hou ervan hoe Allie haar aanpakt en wel goudeerlijk met haar is als het gaat om ballet.

Ik hou ervan hoe Hudson met de volle 100% voor hun "relatie" gaat, met al zijn opmerkingen en al, terwijl Allie nog niet overtuigd is. Daarnaast vond ik het zo schattig hoe Hudson het op de verjaardag, na de ondervraging van Caroline, voor Allie opneemt door allerlei feitjes ober haar op te noemen. Of hoe hij het voor Allie opneemt op het strand... De twee passen perfect bij elkaar, ondanks dat ze het zelf nog niet weten. En het geflirt tussen die twee is echt te schattig.

Ik kan begrijpen dat alle ballet begrippen, voor iemand die niet in de wereld bekend is, nogal lastig kunnen zijn om te begrijpen. Maar voor iemand die vanaf jongs af aan naar ballet kijkt, zorgen juist die begrippen, samen met alle andere details van de specifieke scenes in het boek, ervoor alsof ik naar balletvoorstellingen in mijn hoofd zit te kijken.

Ik wist dat Rebecca Yarros goed was in Fantasy boeken schrijven. Maar deze vrouw heeft schrijfkunsten. Ze is van alle markten thuis, of dat nou fantasy of roman is. Niet normaal…

Ik heb ontzettend genoten van dit boek, en kijk er nu al naar uit om haar andere romans te lezen!

Dankjewel zomer&keuning voor het boek!

Meer recensies van Xjuf.ilse.leest