Verrassend goed geschreven!

Xjuf.ilse.leest 22 november 2025
Het geheim van een tradwife was het een-na-laatste boek voor de World of Thriller boekenclub, en eerlijk: ik vind het bijna jammer dat het er bijna op zit. Zeker omdat dit boek me zo positief heeft verrast.

Het verhaal opent met een proloog dat je direct met vragen achterlaat. Daarna volgen wisselende perspectieven van Cally, Madison en Brianna, wat zorgt voor een dynamische leeservaring en een bredere blik op alle gebeurtenissen.

Het traditionele, bijna beklemmende wereldbeeld waarin een deel van het verhaal zich afspeelt, voelt voor mij heel ver weg van de realiteit. Maar juist dát maakt het zo intrigerend. Er zijn plekken waar dit nog steeds gebeurt, en daardoor blijft het verhaal boeien. In het begin twijfelde ik een beetje of dit boek wel iets voor mij zou zijn, maar het las verrassend vlot weg.

Madisons leven draait volledig om schijn. Wat zij allemaal doet voor aandacht op social media is echt bizar; manipulatie is bij haar bijna een tweede natuur. En dan heb je ook nog personages zoals Michael en Jonah… Die twee kon ik totaal niet uitstaan. Het personage van Cally vond ik daardoor erg verfrissend tussen al die negativiteit.

De plottwist rondom de March-kinderen zag ik totaal niet aankomen. Echter wordt je richting het einde om de oren geslagen met onthullingen. De grootste wending, die écht alles verklaart wat je gelezen hebt, sloeg me even met stomheid. Ik had dat er nooit achter gezocht.

Leuk vond ik ook de toevoeging van een hoofdstuk vanuit het perspectief van Madisons volgers. Het laat goed zien hoe makkelijk beeldvorming online ontstaat, en hoe snel mensen oordelen zonder de waarheid te kennen.

Het einde is ook precies goed. Laten we het gewoon karma noemen. Alles valt op z’n plek, vooral voor Lori, zoals het hoort. En dat zij en Cally nog steeds contact hebben, voelde als een fijne, hoopvolle afsluiting.

Het geheim van een tradwife heeft me echt veel meer gegeven dan ik vooraf verwachtte. Spannend, verrassend en met een twist die ik niet had zien aankomen. Een aanrader, zeker als je van verhalen houdt die je constant op het verkeerde been zetten.

Meer recensies van Xjuf.ilse.leest

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.