Weer een topper van Horst!
Je begint gelijk met de aardverschuiving, waardoor je per direct het verhaal in gaat, en je interesse gewekt wordt. Het boek heeft korte hoofdstukken zoals we gewend zijn van Horst. Daarnaast wordt alles tot in de detail beschreven en wordt je van begin tot eind met alle handelingen binnen deze zaak meegenomen. Hierdoor heb je het gevoel alsof je er haast zelf bij bent.
Aan het begin krijg je een korte voorstelronde van het team dat betrokken is bij de zaak. Zo heb je al gauw duidelijk wie wie is voor het verdere verloop van het verhaal. Het is een leuke verandering dat we eigenlijk de dader al weten, maar dat Wisting nog bewijsmateriaal moet verzamelen om diegene op te pakken. Ook vond ik het leuk dat we achtergrondinformatie te lezen krijgen over de daders van dit boek. Zo ben je veel meer betrokken bij de personages, hun handelingen en motieven.
De zaak wordt extra interessant, spannend maar ook persoonlijk als iemand uit Wisting zijn familie betrokken raakt bij de zaak. Op het moment waarop dat duidelijk werd, begon ik hardop tegen mijn boek te roepen. Je leeft zo enorm met ze mee. Tegelijkertijd gaf deze wending ook een interessante opening wat betreft Wisting en zijn handelingen in dit boek. Iets wat ik ook een leuk aspect vond, was de vader-dochter samenwerking in dit boek. Dit alles houdt je ontzettend nieuwsgierig naar hoe dit allemaal gaat aflopen en of ons, met alles wat er in deze zaak gebeurt, nog een plottwist te wachten staat
Ik zeg eerlijk dat er in de verhaallijn van dit boek langzame vooruitgang is. Hij las naar mijn mening wat minder vlot weg dan zijn voorgaande boeken. Dit komt grotendeels omdat het verhaal naar mijn mening wat oppervlakkig is; er gebeurde niet heel erg veel en er is nogal wat herhaling. Het is meer een psychologisch spel wat betreft het personage van Wisting en de betrokkenen van de zaak, maar juist dat psychologische element maakte het verhaal wel leuk en interessant om te lezen.
Met veel plezier heb ik het verhaal gelezen. Op naar het volgende Wisting boek!
Dankjewel awbruna voor het opsturen van het boek!
Met veel plezier heb ik het verhaal gelezen. Op naar het volgende Wisting boek!
Dankjewel awbruna voor het opsturen van het boek!