Een waanzinnig goed boek!
Het boek heeft een playlist waarin de liedjes zorgvuldig gekozen zijn door de schrijfster en bijpassend zijn bij het betreffende hoofstuk van het verhaal. Ik hou er zo van als auteurs daar zoveel aandacht aan besteden om nog meer sfeer te creëren. Ook start ieder hoofdstuk met een tekst van het bijpassende lied. Juist die teksten komen soms als een blok binnen.
In het verhaal komen enkele gevoelige onderwerpen aan het licht, zoals: ongewenste intimidatie, seksueel misbruik, trauma, stalking en manipulatie. De schrijfster waarschuwt hier van te voren al voor, en verwijst naar het nawoord waarin ze ten sprake komen. Ik vind het goed dat de auteur deze heftige onderwerpen aan het licht brengt in een verhaal, maar wel op een hele respectvolle manier.
Er is goed nagedacht over de personage opbouw. Ik hou echt van de chemie tussen Mats en Rosanne. Het is zo lief hoe hij gelijk in de auto springt als Rosanne hem belt om hulp. En ik vond het zo leuk om te lezen hoe Mats Rosanne beetje bij beetje toelaat, en hoe hij steeds meer veranderd samen met haar, maar ook door haar.
De situatie omtrent Rosanne, haar tatoeages en haar vader waren voor mij zo herkenbaar. Ik heb ongeveer precies hetzelfde met de mijne meegemaakt! Daarnaast herkende ik het gevoel van presteerdrang dat Rosanne heeft maar al te goed. Daardoor kon ik mij al gauw identificeren met haar personage. Dat zorgde gelijk voor meer betrokkenheid bij het boek. Echter zaten er ook een aantal personages die ik echt niet kon uitstaan (kuch Duncan en stiefmoeder)
‘Sleutel tot mijn hart’ is een boek met een rollercoaster aan emoties; verdriet, pijn, rouw, schaamte, humor maar vooral veel liefde.
Ik heb echt genoten van het verhaal van Mats en Rosanne. Het feit dat Kristie al deze gevoelens teweeg kan brengen met haar woorden, en de heftige onderwerpen in dit boek op een mooie, respectvolle manier aan het licht kan brengen, zegt zoveel over haar manier van schrijven. Het vergt lef, wegens het onderwerp, maar ook veel liefde voor het vak, en vooral.. talent!
Dankjewel aprilbooks voor het opsturen!
Dankjewel aprilbooks voor het opsturen!