Een leuk kijkje in de harde wereld van het showleven!
‘ Wie alleen naar het verleden kijkt, staat altijd met zijn rug naar de toekomst’
Het verhaal gaat over de ins en outs van het sterrenleven dat wij kennen hier in Nederland. Het was leuk om een kijkje te nemen in de harde showbusiness en hoe het er daar aan toe kan gaan. Er waren veel vergelijkingen en benamingen van namen die wij in het echte leven ook kennen, waardoor je jezelf meer kon inleven in het verhaal. De personages zijn ontzettend divers qua karakter, ondanks dat ze in hetzelfde wereldje leven. Dat maakt het verhaal weer extra leuk.
Persoonlijk had ik iets meer van het verhaal verwacht. Er werd namelijk nu door een epiloog verteld hoe het met de personages aan toe ging, terwijl er denk ik nog een aantal hoofdstukken geschreven hadden kunnen worden met deze informatie. Daarnaast was ik in de veronderstelling dat het verhaal een kerstachtige sfeer zou hebben. Hoewel het zich wel in de periode van kerst afspeelt, had ik echter niet een kerstachtige gedachte bij dit verhaal.
Desalniettemin is het een heel interessant verhaal, dat je geïntrigeerd houdt tijdens het lezen. Er komen onderwerpen aan bod die nogal een taboe kunnen zijn in onze samenleving, denk bijvoorbeeld aan grensoverschrijdend gedrag en het verliezen van jezelf. Het is belangrijk om deze onderwerpen ook aan het licht te brengen, hoe negatief ze ook kunnen zijn, zodat het juist niet meer een taboe wordt voor ons en de medemens. Kyra Rutgers weet dan ook heel goed deze gebeurtenissen op papier te verwoorden, met de juiste bijbehorende emoties. Uiteindelijk komt er namelijk ook een gedachte steeds terug in het verhaal: Jij bent belangrijk; denk ook aan jezelf!
‘Niets is wat het lijkt’ is een verhaal dat onderwerpen van de hedendaagse tijd een spotlicht geeft. Het verhaal brengt serieuze onderwerpen aan bod, maar ook humor heeft zijn plaats gevonden in het verhaal. Iets waar je geen genoeg van kan krijgen is de drama. Het is heerlijk om soms gewoon even je gedachte op nul te zetten en te genieten van de fictieve drama in een goed neergezet verhaal. Het is een heerlijke drama van Nederlandse bodem, en ik ben benieuwd wat Kyra in de toekomst nog voort gaat brengen!