Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Fab FG meiden lezen uit eigen kast

op 31 augustus 2022 door

Yeah!! Het is bijna weer zo ver. Vanaf morgen gaan we weer uit onze eigen kast lezen. Tijd voor LUEK!
Wat ooit begonnen is als een spontaan idee voor een redactioneel artikel wordt inmiddels al jaren lang omarmd om eindelijk eens die ooit gekochte boeken te gaan lezen. En dus trokken wij onze kasten weer leeg en legden een stapel klaar om te gaan lezen. Kijken jullie mee naar onze ambitieuze plannen?

2e3fa3504168ae3275a797fe75cabc61.png

7955c54dbad7eae865acc2efc8edf5f5.png

Sanne: Dit keer was het voor mij niet heel moeilijk om te kiezen. Ik had namelijk voor mijn vakantie al een lijst gemaakt van boeken die ik met prioriteit wil gaan lezen. Het was dus een kwestie van het lijstje bekijken en een inschatting maken van wat ik denk te kunnen gaan halen. Twee boeken moet ik in september sowieso lezen: Achter hoge bergen van Emma Anna en It ends with us van Colleen Hoover. Deze boeken zijn vrij recent op mijn ereader gekomen, namelijk in augustus, en daarom kies ik ook nog twee boeken uit die al veel langer op mij staan te wachten: Circe van Madeline Miller en Het oneindige verhaal van Michael Ende. Best een divers lijstje, als je het mij vraagt. En best haalbaar. Toch?! Haha, we gaan het zien.

Amarins: Het was moeilijk kiezen! Want ik heb best veel ongelezen boeken nog in de kast staan. En steeds komen er ook weer nieuwe bij! Toch heb ik wat boeken gevonden die ik sowieso wil lezen in september. De betoverende antiekzaak van Manuela India zal ik als eerste oppakken. Dit is het derde deel uit haar serie en trekt al weer een tijdje aan me. Zelfs deel 4 heb ik al gekocht. Daarna zal denk ik Het Bloemeneiland van Tabea Bach volgen. Dit boek heb ik al veel goeds over gehoord, En wat er daarna gaat gebeuren zullen we zien. Ik ben van plan dan verder te gaan met de drie boeken die ik ook op mijn stapel heb gelegd: Het begint met een vonk van Kelly Moran, Een zomer vol verrassingen van Tessa Bailey en Het geheim van de hertog van Lorri Dudley. Meestal ben ik niet zo heel goed in het houden aan klaargelegde stapeltjes, dus ik kan me zo voorstellen dat er weer wat anders tussendoor komt. Maar de tijd zal het leren!

Mandy: Ik kan niet geloven dat het alweer (bijna) september is en hoe leuk dat we ook dit jaar weer de lees-uit-eigen-kastmaand gaan doen! Ik heb het meteen heel groots aangepakt, want ik heb mijn hele boekenkast uitgeruimd, uitgezocht en heb nog maar de helft over gehouden van wat ik oorspronkelijk had. Dat komt omdat ik veel uit mijn kast al gelezen had en ik eigenlijk nooit tot zelden boeken herlees, behalve die boeken die ik echt helemaal fantastisch vond. Daarnaast lees ik tegenwoordig heel veel op mijn e-reader, ik vind het gewoon veel praktischer en het vangt geen stof, haha. Het maakte de keuze in ieder geval wat makkelijker voor me! Net als Sanne ga ik deze maand Achter hoge bergen van Emma Anna lezen. Het boek heb ik in augustus aan mijn e-reader toegevoegd, dus net op tijd voor LUEK. Een boek dat al langer in mijn kast staat is Duet met jou van Dani Atkins. Ook dat boek ga ik proberen deze maand te lezen. Ik kies lekker veilig voor twee boeken, dat is nog enigszins haalbaar voor mij en zo'n beetje het gemiddelde wat ik elke maand lees. 

cec3588c2e7a34cb83e8f892b59aec2f.png

Marieke:Geen idee hoe september gaat lopen en of ik genoeg concentratie kan opbrengen om te lezen. Uit de kast heb ik vier boeken gekozen die ik graag wil lezen. De bruggen van Madison county komt van de boekenmarkt. Ik kan me de film herinneren, maar weet niet meer precies waar het over gaat. Dief van de nacht, is zo prachtig van uitvoering, dat ik 'm moest hebben. Nu hoop ik er in september in te kunnen lezen. De gele ogen van de krokodillen staat al heel lang op mijn leeslijst. Het boek vond ik bij de kringloop voor 75 cent. Helaas nog steeds niet aan toegekomen, misschien nu dan bij LUEK? En tot slot kies ik voor De chemicus. Toen het uitkwam een teaser kunnen lezen en dat smaakte naar meer. Het e-book gekocht en nooit gelezen. Nu lag het op een boekenmarkt. Een fysiek boek zie je minder snel over het hoofd dan een e-book en daarom leg ik het nu op de leesstapel. 

Helma: Er stonden al een paar mooie boeken om me te wachten die ik dolgraag wil lezen maar waar ik steeds maar niet aan toe kwam. Er staan zelfs voor drie boeken al buddy reads in de planning die telkens maar vooruitgeschoven worden omdat het me maar niet lukte om het boek te lezen. LUEK is dus een goede stok achter de deur. Ik begin met Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers dat ik kocht op haar zeer gezellige boekpresentatie. Daarna verder in Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans en Het geheime kistje van Aline van Wijnen. Tenslotte hoop ik nog toe te komen aan Net als in de film van Rachel Winters en Flessenpost van Chantal Claassen. Haha, misschien een beetje ambitieus, maar wie weet gaat het dit jaar echt lukken om mijn stapel te lezen.

05e70f216d2b4c96fba357e4f03caf5d.png

Renate: Dit zijn allemaal boeken die al een tijdje in mijn kast staan. Behalve twee feelgoods heb ik ook gekozen voor een thriller en een historische roman. En waarschijnlijk komt er net als elk jaar weer helemaal niks van en trek ik allerlei andere boeken uit mijn kast. Maar de bedoeling is in ieder geval om deze vier boeken te gaan lezen: De P.S. I love you club van Cecelia Ahern, Koude angst van Mads Peder Nordbo, De val van De Medici van Matteo Strukul en Briefpost van Chantal Claassen.Ik kijk erg uit naar die laatste, dus die ga ik zeker lezen.

Diana: Aangezien ik toch al bezig was om boeken in te pakken voor mijn tijdelijke verhuizing, was het een kleine moeite om een selectie voor september te maken. Ik wil veel lezen in september, maar aangezien er wat dikke boeken bij zitten, ben ik al blij als ik er twee uit mijn stapel lees. Ik heb Harteloos van Marissa Meyer erbij gepakt. Ik vind dit een goede schrijfster en ben erg benieuwd hoe ze deze hervertelling heeft geschreven. Ik koos ook voor Bloed en honing van Shelby Mahurin, het tweede deel uit de serie. Ik vond deel 1 geweldig en deel 2 startte te traag, dus daar was ik in gestopt. Mooi moment om dit boek een nieuwe kans te geven. Aangezien ik dit jaar niet naar Parijs ga, wil ik toch even naar mijn favoriete stad reizen, dus daarom ligt Een zomer in Parijs van Eleanor Brown ook op de stapel en ik ben ook erg benieuwd naar Een jaar met jou van Julia Whelan, een boek dat ook al veel te lang ligt.

Hebben jullie al een stapeltje boeken klaargelegd uit jullie eigen kast om te gaan lezen? Vertel het ons onder dit artikel. En natuurlijk staat ons september café dat morgen geopend wordt, helemaal in het teken van LUEK.

We zijn benieuwd naar jullie LUEK-stapel en het is natuurlijk helemáál leuk als jullie de stapeltjes delen op Instagram en ons taggen met #LUEK en #leesuiteigenkast. 



Reacties op: De Fab FG meiden lezen uit eigen kast

Meer informatie

Gerelateerd