Hebban vandaag

Listmania /

Lees een droog boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 20 reacties
Wat denken we graag terug aan de droge warmte van de zomer als het eenmaal herfst en winter is, maar wanneer de zon ongenadig op ons neerschijnt verlangen we weer naar verkoelende regen. En na een nat boek komt natuurlijk een droog boek! Voor deze Hebban Reading Challenge checklistcategorie vink je een boek af dat zich afspeelt in de woestijn of dat droge humor heeft.

Een boek dat zich afspeelt in droge gebieden

Een woestijn zonder een druppel water, in het stoffige Australië of op de rode planeet – droge gebieden spreken tot onze verbeelding. Je hebt doorzettingsvermogen nodig om daar te overleven, het is mens tegen natuur. Maar het is ook een plek waar je jezelf kunt vinden, zonder enige afleiding kun je jezelf niet langer vermijden. Lezen we er daarom zo graag over?

Een boek met droge humor

Een boek vol droge humor is altijd genieten: al is de plot niet leuk, er valt altijd wat te lachen. Gelukkig zijn er genoeg boeken die zowel goed, leuk, spannend en mooi zijn als grappig. Ook waar je dat niet verwacht! Wist jij bijvoorbeeld dat Jane Austen en Agatha Christie veel droge humor in hun boeken stopten? Ook hedendaagse auteurs weten het goed te gebruiken, dat bewijzen onderstaande voorbeelden wel.

Een boek waarmee je droog blijft

Natuurlijk kun je je boek boven je hoofd houden als het regent (nee, niet doen, dat raden we echt niet aan), maar we hebben het hier over een ander soort droog blijven. Ben jij al alcoholvrij? Het is tegenwoordig niets meer om je voor te schamen als jij besluit om dat biertje of die cocktail te laten staan en in plaats daarvan een 0.0-versie te pakken. Er verschijnen ook behoorlijk wat boeken over!

Een boek met 'droog' in de titel

Natuurlijk mag een boek met 'droog' in de titel ook. Het zijn er niet bijzonder veel, dus wij kijken echt niet vreemd op als je besluit dat deze interpretatie best verder op mag rekken naar een auteur met 'droog' in de naam. Zo lang het droog is, zijn wij voor. Wat zou er de reden van zijn dat we het woord niet vaak als boektitel tegenkomen? Iemand een idee?

Welk droog boek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2211 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een droog boek voor de Hebban Reading Challenge

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken