Tweeledig gevoel
Elly Conway, het pseudoniem van het getalenteerde duo Terry Hayes en Tammy Cohen, trapt af met "Argylle", het eerste deel van een nieuwe spionagereeks.
In het hart van Thailand leeft Argylle, een eenzame ziel die zijn ouders verloor en nu teruggetrokken in de jungle verblijft. Wanneer hij getuige is van een vliegtuigcrash, neemt zijn leven een onverwachte wending. Hij haast zich naar de wrakstukken, vastbesloten om de inzittenden te redden, maar onbewust trekt hij zo de aandacht van de CIA die hem wil inlijven.
Aan de andere kant van de wereld staat Vasili Federov, een Russische politicus die streeft naar het presidentschap. Hij wil de bevolking voor zich winnen door hen te beloven de Barnsteenkamer terug te brengen, een waardevol stuk dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's werd gestolen en verborgen. De CIA ziet hem echter als een bedreiging voor de wereldvrede en zet alles op alles om zijn plannen te dwarsbomen.
Mijn ervaring met dit boek is tweeledig. Hoewel het idee en de verhaallijn uitstekend zijn, had ik moeite om echt in het verhaal te komen. De voortgang werd regelmatig onderbroken door wisselingen van personages en gebeurtenissen, waardoor ik niet helemaal in de flow kwam. Ook ontbrak ik enige diepgang en detaillering in de personages en gebeurtenissen. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen, gezien de reputatie van Terry Hayes. Ondanks mijn minder positieve punten biedt "Argylle" nog steeds een spannend avontuur dat doet denken aan een moderne Indiana Jones.