Het laatste woord
Het laatste woord is het eerste deel in de reeks rond Lucy Halliday van auteur Louise Scarr, ook gekend onder het pseudoniem Sam Holland.
We maken kennis met Lucy, een getormenteerde vrouw die al twee jaar rouwt om haar verdwenen man. Ooit was ze inspecteur, maar ze degradeerde tot agent bij de hondenbrigade. Ze kon het verlies niet verwerken en bleef ervan overtuigd dat er iets ernstigs met haar man gebeurd was, ook al geloofde niemand haar. Iedereen dacht dat hij haar gewoon verlaten had. Intussen vormt ze een team met Moss, haar trouwe speurhond.
Wanneer er op een dag een lichaam gevonden wordt in het bos, is Lucy er rotsvast van overtuigd dat het iets te maken heeft met haar man. Alles wijst in de richting van een drugsbende, net het soort zaken waar haar man als onderzoeksjournalist mee bezig was. Lucy laat het er niet bij en blijft zich mengen in het onderzoek, wat uiteindelijk zijn vruchten afwerpt.
Het laatste woord is een degelijke thriller met een goed opgebouwde plot. De personages zijn geloofwaardig en goed uitgewerkt. Je probeert als lezer mee te denken over wie de dader is, maar toch duurt het tot het einde voordat je doorhebt hoe de vork in de steel zit. Ik ben alleszins benieuwd naar het volgende avontuur van Lucy Halliday.