Is dit waar we naartoe gaan als mensheid?
											Views van Marc-Uwe Kling neemt ons mee naar een nabije toekomst, één die verontrustend herkenbaar aanvoelt.
Wanneer de 16-jarige Lena Palmer verdwijnt en er kort daarna een video opduikt waarin ze wordt misbruikt door vier mannen van buitenlandse origine, barst de bom. Rechtsextremistische groepen grijpen het incident aan om haat te zaaien en het land glijdt langzaam af richting chaos.
Inspecteur Yasira Saad wordt op de zaak gezet, maar haar werk wordt steeds moeilijker door de rellen en de groeiende verdeeldheid in de samenleving. Terwijl de dagen verstrijken en Lena onvindbaar blijft, jaagt Saad op een spook. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukken op hun plaats en wat ze onthullen, laat je achter met een beklemmend gevoel van angst en onbegrip.
Views is dun, vlot geschreven en leest in één ruk uit. Maar de impact is groot: dit boek legt genadeloos bloot waar we als mensheid naartoe gaan. Kling verpakt zijn maatschappijkritiek in een thriller die je aan het denken zet over technologie, sociale media en hoe gevaarlijk manipulatie kan zijn. Een verhaal dat fictie lijkt, maar huiveringwekkend echt voelt.