K. T. Sterling- De doornen van het kwade
Al jarenlang zijn er mensen op zoek naar De Legende. Onder andere naam ook wel Doornroosje genoemd. Ayla, een fae, is mee met een groep mensen die op zoek zijn naar deze legende. Echter speurt ze niet mee, maar moet ze er alles aan doen om hen tegen te houden. Het kwade mag immers niet gewekt worden. Plots duikt er een wel heel eigenaardige vrouw op genaamd Corrighane. Zij biedt haar hulp aan en wil juist wel dat de legende gevonden wordt. Ayla wordt tegengewerkt en moet hindernissen doorstaan. Het wordt een race tegen de klok, maar er komt hulp uit onverwachte hoek.
De doornen van het Kwade is het derde en laatste deel in de Dochters van de Fae Serie
Corrighane.
Hoewel je ze afzonderlijk kunt lezen, kan ik je de gehele trilogie zeker aanraden. Ook in dit deel wordt er kort naar de andere boeken verwezen en ze zijn gewoon te leuk om niet te lezen.
De sprookjes zijn op een originele manier neergezet waarin herkenbare elementen zitten, maar waar een geheel eigen draai aan is gegeven.
Sterling heeft een hele fijne, beeldende schrijfwijze. Hierdoor wordt de omgeving goed beschreven en zie je alles voor je zonder dat het langdradig wordt.
Aangezien de boeken uit ongeveer 150 pagina’s bestaan heb je ze zo uit. Ze zijn perfect voor een middag/ avond vol magie.
De personages leer je verder niet heel goed kennen en zelf stoorde ik mij hier ook niet aan. Hoe de band tussen Milo en Ayla ontwikkelde was wel erg leuk om te lezen, samen met de obstakels die ze moesten overwinnen.
De doornen van het kwade is een heerlijk verhaal vol avontuur, magie en fantasie.
Indien je, net als ik, dol bent op sprookjes en alle versies daarvan, dan raad ik je deze serie zeker aan.