Bahia Bakari- De overlevende
De overlevende neemt je mee in het schrijnende verhaal van Bahia. Als haar vliegtuig in zwaar weer terecht komt stort het neer. 14 uur lang drijft Bahia rond in de zee, het is donker en ze klampt zich wanhopig vast aan een brokstuk van het vliegtuig, wachtend op haar moeder van wie ze op dat moment nog niet weet dat ze is omgekomen. Als Bahia op wonderbaarlijke wijze wordt gered, dringt langzaam tot haar door dat zij de enige overlevende is van alle 153 passagiers.
De overlevende is een aangrijpend verhaal vol moed en overlevingsdrang.
Dat kleine meisje, urenlang alleen in de zee, zich vastklampend aan een wrakstuk denken dat haar moeder veilig is geland en zij uit het raam is gevallen omdat ze er te dicht op zit. Om dan erachter te komen dat ze de enige overlevende is.
De zwart- wit foto’s in het boek maken het verhaal nog levendiger en doordat het vanuit de ik- vorm verteld wordt leest het zo weg. Veel van de hoofdstukjes beginnen met Bahia die dan nog in het water ligt. Verder kom je te weten over de tijd voor de reis, de vreselijke gebeurtenis zelf en de tijd daarna.
De overlevende is zeker een aanrader om te lezen en ook absoluut de 5 sterren waard.