Lara Billie Rense- Een zee van ruimte

Amber Drenth Amber Drenth
23 mrt 2024

Lara Billie Rense, een van de meest gewaardeerde stemmen op npo Radio 1, was altijd al Lara Billie geen man, geen vrouw, maar non-binair. Een tussenmens. Maar de buitenwereld lijkt daar nog niet altijd klaar voor, terwijl over de hele wereld tussenmensen bestaan en bestaan hebben. Waarom voelen we ons dan zo ongemakkelijk bij tussenposities en meerduidigheid? En waarom was het verlangen naar meer ruimte en fluïditeit ook voor Lara Billie zelf een hobbelige zoektocht? Gaandeweg merkt die dat we elkaar in het verlangen naar duidelijkheid en zekerheid iets heel moois onthouden: de ruimte om ons veelzijdige zelf te zijn en de wereld echt te zien.

Ik wilde dit verhaal graag lezen omdat ik over het onderwerp eerlijk gezegd weinig weet. Bovendien is het ontzettend lastig om je in iemand te verplaatsen, als je het zelf niet van dichtbij meemaakt hebt. Met dit verhaal heb ik een ‘kijkje achter de schermen’ gekregen en dat was erg interessant.

‘Een zee van ruimte’ is een ontroerend, openhartig en persoonlijk verhaal. Je wordt meegenomen op een mooie reis naar jezelf kunnen zijn.
Zo lees je over de twijfels, het onbegrip en alle gevoelens die daarbij komen kijken, maar ook over de wensen en het emotionele aspect. Het was erg mooi om te lezen hoe diens partner overal bij steunt.
Naast diens eigen verhaal, werd er ook gebruikgemaakt van vergelijkingen met de dierenwereld, wat zorgde voor een fijne dynamiek. Naast dat het fijn geschreven is, maakt de nieuwsgierigheid ook dat het lekker weg leest en je door wil blijven lezen.
Non- Binair; Een belangrijk en interessant onderwerp wat je aan het denken zet en waar hopelijk anderen zich in herkennen en er steun uit kunnen halen, met de belangrijke boodschap om elkaar wat meer de ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn.

Kortom, absoluut de moeite waard om te lezen. Naast het onderwerp, was het ook erg interessant om te lezen hoe we vast zitten in oude patronen terwijl er ‘een zee van ruimte is’ die we elkaar kunnen geven.

Meer recensies van Amber Drenth