Renske de Wolf- The king of wolves

Amber Drenth 29 mei 2024
‘The King of Wolves’ is het eerste deel in The Crowfield Chronicles. In dit deel volgen we Rinna. Heel haar leven heeft ze geleerd dat Elmentants slecht en niet te vertrouwen zijn. Haar familie, die over de acht clans van Nortland regeren, spenderen al eeuwen aan het verbranden van alle Elmentants. Zelfs meisjes zo jong als vier jaar oud. Als Rinna dan wel een hele rare droom heeft, die zo echt aanvoelt dat ze begint te twijfelen of ze zelf een Elmentant is, weet ze niet wat ze moet doen. Bovendien is er een oorlog gaande, dus heeft ze wel belangrijkere dingen om zich op te focussen. Als ze dan ook nog moet gaan trouwen, weer een visioen krijgt en er rare dingen in het kasteel gebeuren, staat ze voor de keuze.
Zal zij haar plicht doen als dochter van de koning en iedereen trots maken, of zal ze opzoek gaan naar wie ze werkelijk is.

Aaaah! Ik las mijn allereerste Engels boek en wat heb ik genoten. Toen Renske mij vroeg of ik haar boek wilde recenseren zei ik meteen: Ja! Dit was een mooie gelegenheid om ‘gedwongen’ aan een Engels boek te beginnen. Ik was altijd erg bang dat ik door het vertalen in mijn hoofd en het googlen van de woorden die ik niet wist, de film van het verhaal niet zou zien in mijn hoofd. Gelukkig was daar absoluut geen sprake van. De schrijfstijl vond ik lekker vlot en er is geen gebruik gemaakt van google waardige woorden. Hierdoor kon ik lekker in het verhaal blijven. De wereld Nortland is beeldend neergezet waardoor je echt het idee krijgt dat je er zelf loopt. Het kleine wereldkaartje vond ik erg handig om af en toe even terug te spieken welk deel van Nortland nou ook alweer waar lag.
Het verhaal begint direct spannend. Een man is gevangengenomen in Crowfield Forest door bandieten, wanneer er plots wolven verschijnen. Dit zou niet moeten kunnen. Wolven zouden namelijk al jaren geleden uitgestorven zijn.
Verder maken we dus kennis met Rinna. Een erg onzeker meisje dat alles doet wat haar tante haar opdraagt. Rinna’s moeder is lang geleden overleden, dus haar tante heeft de taak op zich genomen. Wanneer ze dan ook gedwongen moet trouwen met een vreselijke man beginnen er rare dingen in het kasteel te gebeuren. Leugens, bedrog en verraad beginnen de overhand te nemen. Wanneer Rinna door een gebeurtenis wakker wordt in Crowfield Forest en hulp krijgt van de knappe Daalzen begint ze te ontplooien. Langzaam maar zeker verandert Rinna van een onzeker meisje naar een sterke vrouw.
De spanning wordt goed vastgehouden door het verhaal heen waardoor je door wil blijven lezen. De verschillende twists in het verhaal houden het interessant en ik vond het erg jammer dat hij al uit was. Ik kan niet wachten op deel 2!
Als je houdt van een sterk vrouwelijk hoofdpersoon, magie, wolven, spanning, twists en een vleugje romantiek. Dan is dit boek echt iets voor jou!

Meer recensies van Amber Drenth