Lezersrecensie
Leuke recepten!
Wie denkt dat vegetarisch eten saai is, moet zeker eens een kijkje nemen in het kookboek van Ghislaine. Met 69 recepten zit er ongetwijfeld iets tussen dat je lekker vindt.
We beginnen met een handige boodschappenlijst voor de toko, waarna we meteen doorgaan naar verschillende broodrecepten.
Elk begin van een hoofdstuk vol recepten, staat een leuk persoonlijk stukje van Ghislaine, wat het net iets persoonlijker maakt en bijna elk recept bevat een tip om iets te veranderen/ verwisselen om zo een andere smaak te creëren.
In het voorwoord is een overzicht van alle recepten te vinden. Hier staat meteen handig bij of ze al vegan zijn, of dat er een vegan optie is. Lekker overzichtelijk!
Uiteraard heb ik wat recepten uitgeprobeerd. Ooit hebben wij hier eens Tofu gegeten en eerlijk gezegd was dat echt mega smerig, haha. Ik wist dus meteen dat ik een recept met tofu uit wilde proberen. Dit werden de tofutaco’s en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was en dat dit zeker een recept zal zijn, dat we vaker gaan maken.
De recepten zijn stap voor stap uitgelegd en absoluut niet moeilijk te volgen.
Het volgende recept dat we uitprobeerde waren de knapperige tofudumplings. Ik heb een deel gestoomd en een deel aan beide kanten gebakken. De gebakken versie viel hier meer in de smaak en hoewel er champignons is zitten, proef je deze totaal niet (gelukkig). Mijn broertje vond het erg gezellig om mee te helpen vouwen.
Tja, in een boek van Veggilaine moet je natuurlijk ook een toetje, of zoals ze het zelf noemt: Een Toet, maken. Dat werd de mango matcha- tiramisu. Nu ben ik niet een mega fan van mango, dus de volgende keer maak ik hem met ander fruit, maar voor de rest was hij erg lekker. Een leuke verandering op de ‘standaard’ tiramisu.
Als laatste hebben we de Tom Kha Kai inspired soep gemaakt. Deze viel helaas niet zo in de smaak (ik denk door de paddenstoelen), mijn moeder vond hem wel ontzettend lekker. De zelfgemaakte focaccia met olijven en ui was wel een hit.
Het boek staat nog vol met andere leuke recepten. Na mijn vakantie ga ik zeker het zuurdesem recept eens proberen, maar staat ook de kimchi op de planning.
We beginnen met een handige boodschappenlijst voor de toko, waarna we meteen doorgaan naar verschillende broodrecepten.
Elk begin van een hoofdstuk vol recepten, staat een leuk persoonlijk stukje van Ghislaine, wat het net iets persoonlijker maakt en bijna elk recept bevat een tip om iets te veranderen/ verwisselen om zo een andere smaak te creëren.
In het voorwoord is een overzicht van alle recepten te vinden. Hier staat meteen handig bij of ze al vegan zijn, of dat er een vegan optie is. Lekker overzichtelijk!
Uiteraard heb ik wat recepten uitgeprobeerd. Ooit hebben wij hier eens Tofu gegeten en eerlijk gezegd was dat echt mega smerig, haha. Ik wist dus meteen dat ik een recept met tofu uit wilde proberen. Dit werden de tofutaco’s en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was en dat dit zeker een recept zal zijn, dat we vaker gaan maken.
De recepten zijn stap voor stap uitgelegd en absoluut niet moeilijk te volgen.
Het volgende recept dat we uitprobeerde waren de knapperige tofudumplings. Ik heb een deel gestoomd en een deel aan beide kanten gebakken. De gebakken versie viel hier meer in de smaak en hoewel er champignons is zitten, proef je deze totaal niet (gelukkig). Mijn broertje vond het erg gezellig om mee te helpen vouwen.
Tja, in een boek van Veggilaine moet je natuurlijk ook een toetje, of zoals ze het zelf noemt: Een Toet, maken. Dat werd de mango matcha- tiramisu. Nu ben ik niet een mega fan van mango, dus de volgende keer maak ik hem met ander fruit, maar voor de rest was hij erg lekker. Een leuke verandering op de ‘standaard’ tiramisu.
Als laatste hebben we de Tom Kha Kai inspired soep gemaakt. Deze viel helaas niet zo in de smaak (ik denk door de paddenstoelen), mijn moeder vond hem wel ontzettend lekker. De zelfgemaakte focaccia met olijven en ui was wel een hit.
Het boek staat nog vol met andere leuke recepten. Na mijn vakantie ga ik zeker het zuurdesem recept eens proberen, maar staat ook de kimchi op de planning.
1
Reageer op deze recensie