Helene Holmström- Zon, wijn en chansons

Amber Drenth 30 juni 2025
3,5

Zon, wijn en chansons is het tweede deel in de Liefde achter de schermen serie.
In dit deel volgen we Bente Hammar. Ze werkt in een wijnbar als sommelier en heeft vroeger een tv- carrière gehad. Dit liep niet helemaal soepel en daar is ze noodgedwongen helemaal mee gestopt.
Wanneer haar vriendin Camille met een interessante oude wijnfles komt, komt er meteen een idee voor een programma in haar hoofd. Als ze dan ook nog tegen een oude bekende uit de tv-wereld aanloopt en weer eens ruzie heeft met haar baas, ziet ze dit als een teken om weer de tv-wereld in te stappen. Gelukkig gaan ze akkoord, maar ze moet wel samenwerken met Didrik Holgersson. Zo ontstaat er een mooie, interessante zoektocht naar het verhaal achter de oude wijnfles, maar groeien ook Bente en Didrik steeds dichter naar elkaar toe.

Wat keek ik uit naar het tweede deel van deze serie. Daar waar het eerste deel zich afspeelt in winterse sferen vol lekkernijen, speelt dit deel zich af in het warme Frankrijk vol wijn.
Ook in dit deel leren we de personages goed kennen. Regelmatig blikken we terug naar het verleden en kom je meer te weten over haar verleden met Frédéric, waarom haar carrière de verkeerde kant op ging en waarom ze het zo moeilijk vindt om het over haar vader te hebben.
Ook Didrik Holgersson leer je goed kennen. Hij heeft het moeilijk in zijn privésfeer en ook thuis staan ze niet helemaal achter zijn carrière op tv.

Net als in het eerste deel word je meegenomen in het heden en het verleden. Je leest over het nu en stukjes uit 1944.
In 1944 leren we Sven kennen. Hij zit bij het vreemdelingenlegioen en komt daardoor terecht bij het gezin van Juliette en Hugo. Hun zoon Mathieu woont er zogenaamd niet en moet onderduiken in de kelder. Gedurende de tijd dat Sven daar is, groeien hij en Mathieu steeds dichter naar elkaar toe, totdat het wel erg gevaarlijk wordt…
Het verschil met het eerste deel is dat je hier al gauw door hebt wat de personages met de wijnfles te maken hebben, alleen het complete plaatje mist nog.

Héléne weet, met haar schrijfstijl, een beeldend verhaal neer te zetten. Het onderzoek is erg interessant waardoor je door wil blijven lezen. Er wordt kort gelinkt naar het eerste boek. Bente is namelijk de ex van Hendrik Eklund en er wordt kort nog iets verteld over de Konditorei. Hierdoor is hij prima op zichzelf te lezen, al moet ik zeggen dat ik persoonlijk het eerste deel leuker vond dan dit deel, maar dat is een kwestie van smaak.

Ik ben heel erg benieuwd naar het derde deel ‘Zee, rose en avondrood’ dat 26 augustus verschijnt.

De ‘Liefde achter de schermen- serie’ is perfect voor als je houdt van afwisseling tussen het heden en de geschiedenis, en het vinden van de liefde.

Meer recensies van Amber Drenth