En nog meer would-be spiritualiteit

anne-marie margrete dewachter franke anne-marie margrete dewachter franke
15 apr 2023

En zo zijn we dan aanbeland bij het derde deel van de trilogie, Droom naar de toekomst “ geschreven door Rina Stam.
Na heel wat omzwervingen belandt Flora in Spanje, waar ze haar leven een andere wending hoopt te geven. Buurman Lodewijk begrijpt haar.
Flora maakt mooie schilderijen en lijkt het geluk te hebben gevonden, haar omgeving moet er wel even aan wennen, maar ze gunnen het haar van harte. Ze wil haar emoties op papier uiten. Daarin is ze niet de enige. Dit benadert de realiteit meer dan haar voorgaande verhalen. Lodewijk is een trouwe kameraad.
Een galerij in Nederland wil haar schilderijen gaan verkopen en dat gaat echt wonderbaarlijk goed. Het mag ok al eens meezitten.. Op reis in Marokko raakt Flora betrokken bij een ernstig ongeval en het is niet zeker of ze het zal overleven.. Tijdens de coma maakt ze een spirituele reis door haar verleden, heden en toekomst. Dat verleden, oké, dat is zeker niet ongehoord, maar haar toekomst? Hmmm dat vond ik er wat te veel aan.
Deus algemeen gesproken was ik niet echt weg van deze trilogie maar dat kan natuurlijk ook verband houden met het feit dat spiritualiteit belangrijk is voor mij? Haar visie erop is de mijne niet.

Meer recensies van anne-marie margrete dewachter franke