Jammer, hier zat veel meer in

anne-marie margrete dewachter franke anne-marie margrete dewachter franke
14 mrt 2023

Thomas werkt als financieel adviseur bij een bank. Op een avond komt hij in een wilde achtervolging terecht en belandt in het ziekenhuis waar hij met een hand aan bed geboeid is. Hij verliest zijn geheugen en wordt bedreigd. Het plot was zonder meer veelbelovend. Alleen de uitwerking was een misser, sorry maar anders kan ik het echt niet noemen. Dit was niet klaar om te worden gepubliceerd. Nog maar eens het bewijs dat een verhaal vertellen en een boek schrijven twee verschillende dingen zijn. Schrijven is een vak en dat moet geleerd worden. Jammer dat hier geen corrector en een strenge proeflezer en redacteur overheen zijn gegaan, het was het boek zeker ten goede gekomen. te veel onwaarschijnlijkheden, een politieduo dat eerder in een kolderieke toneelvoorstelling pas dan in een boek als dit. Schrijver wilde een wat specialer politieduo neerzetten, maar dat is al zo vaak geprobeerd. man en vrouw, twee vrouwen, een van de rechercheurs met serieuze huiselijke/mentale problemen enz... je kunt dat niet blijven heruitvinden, maar een wat 'gewoner' duo was beter geweest. Ik kan de auteur alleen maar aanraden bij een volgend boek een professionele corrector/redacteur/persklaarmaker onder de arm te nemen, dan zal het al een stuk beter zijn. Jammer, dit was een gemiste kans..

Meer recensies van anne-marie margrete dewachter franke