Advertentie

Dit was zeker een interessant verhaal van Kat Cho over een meisje die mannen doodt om zelf te kunnen overleven, maar dan verliefd wordt op een jongen. Het concept is verwikkeld in Koreaanse Mythologie en dit maakt het een stuk interessanter. Het was een sterk eerste boek en ik ben dan ook benieuwd naar het vervolg.

De personages waren zeker interessant. Het meisje Miyoung verhuist naar een nieuwe stad en leert Jihoon kennen. Hij ziet haar zoals ze echt is, niet als een supermooi meisje, maar ook haar karakter. Zij leert hem vertrouwen. Ik vind het fijn dat deze relatie niet heel snel is ontwikkeld. Het gaat er allemaal langzaam aan toe, maar ik ben fan van een slowburn. Als je fan bent van meer actie, dan is dit boek misschien niet helemaal voor jou. Hoe de personages met elkaar omgaan is zeker een mooi aspect. Vriendschap en familie staan centraal. alleen soms voelde de personages wel een beetje blank aan. Alsof ze allemaal dezelfde persoon waren.

Het plot is redelijk sterk. Het wordt allemaal goed uitgelegd en de nodige spanning met geheimen is aanwezig. Het verhaal start goed met een beetje actie. Daarna valt het helaas even stil. Dit was geen saai gedeelte, maar ik weet zeker dat er honderd pagina's weggelaten konden worden en je niks van het verhaal zou missen. Toch maakte het einde dit zeker weer goed. Hier werd er veel actie gebruikt.
Hoewel het verhaal afgerond aanvoelt zal er blijkbaar toch een vervolg komen. Dit werd duidelijk in de epiloog. Ik kijk hier zeker wel naar uit.

Ook was er niet veel van mythologie te bespeuren. Enkel het feit dat miyoung een ninetailed fox is en er nog een paar andere soorten magie zijn. Het verhaal legt de nadruk bijna niet op deze magie elementen. Daardoor lijkt het verhaal meestal meer op een gewoon romantisch verhaal.

Ik vond het echter welzeker vermakelijk waardoor ik het volgende boek ook wil lezen.

Reacties op: Lovely fantasy verhaal

15
Gumiho: Wicked Fox - Kat Cho
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker