weinig plot, veel drama

anouk-spooren 24 juli 2025
Dit is het boek van de twisted serie waarover ik het meest zag verschijnen online. Het is het tweede boek in de serie. Nochtans kan je alle boeken als standalone lezen. Dit klopt ook en de waarschuwing in het begin van het boek was aangenaam. Ik geef het boek twee sterren omdat het concept wel een leuk idee is, maar alle plot verdwijnt door de relationele gebeurtenissen die veel te snel de overhand nemen. Voor de mensen die graag smut lezen, zeker een aanrader, voor de lezers die het voor het verhaal doen, wat minder.

In dit verhaal krijgt de prinses Bridget een nieuwe bodyguard die er heel erg sexy uit ziet. Ze moet zichzelf bedwingen om geen relatie met hem te krijgen en voor hem hetzelfde. Als tweede in lijn voor de troon heeft ze een redelijk normaal leven kunnen leiden totdat haar broer beslist zijn troon op te geven met alle gevolgen van dien.

De personages in het verhaal zijn redelijk uitgewerkt. Ze komen niet irritant over en het is ook leuk om af en toe de personages uit de andere boeken voorbij te zien komen. Dit boek geeft een paar hints naar het vorige koppel alsook een hint naar het volgende. Ook de vriendinnen van het hoofdpersonage Bridget maken leuke momenten mee waardoor je echt het gevoel krijgt dat ze naast haar achtergrond als prinses een leven heeft.

De pacing tussen het ontmoeten, het smachten en het lichaam ontdekken van haar bodyguard is erg snel. Hierdoor lijkt het alsof ze elkaar bijna dezelfde week nog bespringen. Er zitten echter wel enkele grote tijdsprongen in. Dit had langzamer uitgewerkt kunnen worden voor wat meer verhaal te creƫren.

De plot is erg voorspelbaar. De plottwist op het einde over een van de personages zag je vanaf de eerste pagina al aankomen. De manier waarop het ontdekt werd is wel vermakelijk en het zorgt voor een eind goed al goed resultaat. De manier waarop met de ontdekking omgegaan werd, was wel vernieuwend. Desondanks bleef de koninklijke verhaallijn oppervlakkig: het is duidelijk dat alles moet schuiven voor de romantiek. Hoe het politieke systeem werkt en hoe makkelijk het lijkt te vallen leek te simpel en gaf niet voldoende diepgang aan het verhaal. De drama nam opnieuw de overhand.

De smut is erg heftig, hoewel er een waarschuwing gegeven is. In mijn ogen totaal niet realistisch. Er hing ook geen romantische sfeer in, meer lust. Daarom blijft het ontstaan van een 'romantisch' koppel tussen Bridget en Rhys ook een beetje tegenstrijdig. Voor echte smutlezers is er wel zeker genoeg aanwezig om van te genieten.

Als je de smut zou skippen blijft er weinig over van het verhaal, wat jammer is. Het concept van een bodyguard in combinatie met koninklijke intriges is wel echt een goed concept. Het had iets voor mij kunnen zijn als dat beter was uitgewerkt. Ik denk niet dat ik de andere boeken ga lezen, maar nu weet ik wel waar de hype om draait.

Meer recensies van anouk-spooren

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.