Interessant boek
Drinkbare rivieren heeft een mooie ingetogen omslag die perfect past bij de inhoud van het boek.
In ‘Drinkbare rivieren’ vertelt Li An Phoa over haar reizen op en langs meerdere rivieren
Li An Phoa is al van jongs af aan zeer geïnteresseerd in de natuur om haar heen.. Op haar 24e vaart ze met een kano de Rupert in Canada af en verwondert zich over de drinkbaarheid van het water uit de rivier. Drie jaar later ontdekt ze tot haar spijt dat diezelfde rivier in de tussentijd sterk vervuild is geraakt door de bouw van een dam, waardoor het water ondrinkbaar is geworden. Phoa realiseert zich dat water essentieel is voor het leven op aarde. Het zet haar aan tot het ontwikkelen van een nieuwe kijk op de manier waarop we moeten omgaan met rivierwater. Drinkbaar maken betekent in haar visie de kwaliteit van het water zodanig verbeteren, dat het de kwaliteit van drinkwater bereikt. Het boek is opgedeeld in hoofdstukken per rivier of wandeling, in verschillende werelddelen.
Het boek leest vlot en heeft een aangename boeiende schrijfstijl. Door de beeldende schrijfwijze is het net alsof je met haar meereist.
, Ook haar eigen gevoelens, zorgen, problemen op de route beschrijft ze alsmede de natuur, dieren en planten die ze onderweg zien. Afgewisseld met zo nu en dan een zwart wit tekening.
De ervaringen bij haar reizen zetten haar ertoe aan om wandelcursussen te gaan organiseren onder de naam Spring College, waarbij ze mensen ertoe aanzet om na te denken over hun leven en de verhouding van de mens tot de natuur en met name tot de rivieren.
Inspirerend boek en het zet je aan tot nadenken over het waterprobleem