Grip op je aandacht
Het boek : Grip op je aandacht van Stefan van Stigchel heeft een in het oogspringende cover en bevat 49 tips om je optimaal te concentreren. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
Erg interessant om te lezen,en het heeft een vlotte schrijfstijl dus je leest er snel doorheen.
Ik vond het fijn om te lezen hoe je echt je batterij oplaadt tijdens een pauze en hoe je bepaalde taken goed kunt combineren
Enkele voorbeeld tips zijn : Eerste hulp bij uitstelgedrag,gebruik pen en papier (ipv een toetsenbord),Zet afspraken met jezelf in je agenda,snoei in je sociale media etc
Ik denk dat iedereen tijdens het lezen wel herkenbare dingen tegenkom en deze wil veranderen/verbeteren
Het boek heeft vier punten die elk weer meerdere hoofdstukken bevatten I De basics, II De boosters, III De werkvloer IV De aandachtstrekkers. Je kunt dus ook meteen beginnen met het deel dat je het meest aanspreekt. Tussendoor zijn er pagina's waar jezelf notities kunt opschrijven,reuze handig!
Fijn boek,als je meer wil weten hoe je je meer kunt concentreren en focussen en korte metten wil maken met een gebrek aan concentratie