Vogeleiland
Vogeleiland , na lang wachten eindelijk weer eens een thriller van Marion Pauw.
De cover vind ik niet mooi en ik zou het boek in de boekhandel niet oppakken of alleen als ik had gezien dat het een boek van Marion Pauw is. Maar gelukkig is de inhoud dat wel.
Wat is er gebeurd met Marianne? Op haar vijftiende liep ze van huis weg om nooit meer iets van zich te laten horen. Ze gaat met de veel oudere Berend naar Vogeleiland. Marianne raakt zwanger en wil van het eiland af. Berend beseft dat hij als pedofiel en kidnapper in de gevangenis gaat komen en houdt haar vast.
Verteld vanuit verschillende perspectieven, leer je als lezer het verhaal van Marianne kennen, de hoofdstukken zijn afwisselend geschreven vanuit verschillende personages. Het is niet echt een spannende thriller ( wel een beetje onderhuidse spanning) maar wel erg interessant
Jaren later kampt Marianne haar zusje Nicole nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een bijzondere verschijning doet de hoop dat haar zus nog leeft oplaaien en leidt haar naar het onbewoonde Vogeleiland.Steeds wordt er meer duidelijk van wat er aan de verdwijning vooraf gegaan is.
Het boek heeft mij de hele tijd in de greep omdat je wil weten hoe het verder gaat. De korte hoofdstukken en de aangename schrijfstijl maken dat het boek vlot leest. Aanrader!