Verrassend, fijn leesbaar boek

beja beja
28 mrt 2021

In Het bos, vier vragen, het leven en ik schrijft Tessa Randau over de bijzondere vriendschap tussen een jonge en oudere vrouw.Mooie hardcover in rustige kleuren.Mooi ook het getekende bankje tussen de tekst.De hoofdpersoon is een werkende moeder met twee kleine kinderen  die het niet meer zitten en ze vlucht het bos in.Dan ontmoet ze in het bos een oudere vrouw die haar vertelt over de vier levensvragen die haar leven kunnen veranderen. Er zit een duidelijke structuur in het boek met een aangename opbouw. Er wordt aan de hand  van het leven van een jonge vrouw inzicht gegeven dmv  van  de vier vragen , De eerste vraag die aan de wanhopige hoofdpersoon door de  oudere vrouw op een bankje in het bos wordt gesteld is: wat wil je echt? Daarna volgen nog drie vragenEen mensenleven dat overhoop dreigt te raken door alles wat moet, kan worden gered. Hoe je door goed bij jezelf na te gaan wat echt belangrijk is in het leven je tot de essentie komt, het leven kan leiden wat je zelf wilt en gelukkig wordt.Een aangenaam lezend boek, (tekst afgewisseld met sobere tekeningen die goed bij het verhaal passen) wat je nieuwe inzichten kan geven. Jammer dat het zo snel uit was.

Meer recensies van beja