Humus
In Humus van Gaspard Koenig zetten twee beste vrienden en studenten landbouwkunde Kevin en Arthur zich in om de klimaatcrisis te lijf te gaan.
Je volgt de twee verschillende trajecten van Arthur en Kevin, wat is begonnen als een gezamenlijke interesse voor regenwormen.
Twee twintigers van verschillende komaf, Arthur is opgegroeid in de prachtige wijken van Parijs, Kevin is het enige kind van landarbeiders.
Arthur vestigt zich met zijn vriendin op een boerderij op een stuk familiegrond om zelfvoorzienend te leven.
Geleidelijk aan radicaliseert hij en trekt hij een groep extremistische jongeren aan.
Kevin begint een CO₂-neutraal afvalverwerkingsbedrijf.
Ik vind het boek niet prettig lezen, het is ietwat afstandelijk en filosofisch geschreven. De karakters worden niet echt menselijk. Er is weinig aandacht voor het gevoelsleven van de personages.
Wel heb ik veel geleerd over regenwormen.
Ook een verhaal passend bij deze tijd vanwege het klimaatactivisme. De woordenlijst achterin is handig
Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik van het boek vind, het lezen ging moeizaam en ik had ook niet altijd zin om door te lezen, maar toch wilde ik wel weten wat er nog meer zou gebeuren en hoe het voor de vrienden zou aflopen. Dus ik geef 3 sterren, omdat het niet echt een boek voor mij is, maar toch geen slecht boek is.
Kevin begint een CO₂-neutraal afvalverwerkingsbedrijf.
Wel heb ik veel geleerd over regenwormen.