Aanrader : Spannend en interessant
Revolutie van Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer is het tweede boek uit de Ryevaar - trilogie.
Het vorige boek over Simon Ryevaar, Openbaring heb ik helaas niet gelezen, maar wel eerder met veel plezier diverse andere boeken van Jeroen Windmeijer. Tijdens het lezen heb ik niet ervaren dat ik perse het eerste deel had moeten lezen.
Simon Ryevaar is een religieus antropoloog aan de Universiteit Leiden. Hij wordt dringend verzocht om naar Rome te komen. Giacomo Fratello, een lid van de pauselijke hofhouding, heeft in het Vaticaan een papyrus ontdekt waaruit zou blijken dat het leven van Jezus radicaal anders verliep dan de kerk de wereld al eeuwenlang voorhoudt.
Helaas is ook een nietsontziend moordenaars duo Giacomo eveneens op het spoor. Het moordenaars duo is onderdeel van De Organisatie, een mysterieuze groepering die de jacht heeft geopend naar het manuscript dat Giacomo in zijn bezit heeft.
Simon besluit de hulp in te schakelen van journalist Nova le Temps. Wat volgt is een bloedstollende klopjacht door Europa. Ze worden namelijk niet alleen op de hielen gezeten door het moordenaars duo maar ook door Nederlandse, Italiaanse én Poolse politie.
Ondertussen ontdekt Simon steeds meer stukjes van de puzzel die de christelijke wereld op zijn grondvesten zal laten schudden.
Het verhaal zit erg goed in elkaar, er gebeurt veel en het verhaal is erg spannend en origineel. Als je eenmaal begonnen bent met lezen wil je het boek niet meer wegleggen, zo spannend en erg benieuwd wat er allemaal nog gaat gebeuren.
De korte hoofdstukken die constant van vertelperspectief wisselen leest heel erg prettig,en houden de vaart in het verhaal.
Het blijft de hele tijd spannend en tevens erg interessant, wat betreft de geschiedenis van het christendom. De auteurs hebben zich er duidelijk goed in verdiept en zijn thuis in de theologie,
Prettig is ook de verantwoording achterin het boek met betrekking tot wat feit is en wat fictie.
Ik ga nu eerst deel 1 kopen en lezen en mij daarna verheugen op het derde deel van de Ryevaar-trilogie
Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in geschiedenis en graag een spannend verhaal leest!