Faas Wilkes, de zoektocht van een kleinzoon
Ik lees graag alles over sport en sporters dus was erg benieuwd naar het boek over Faas Wilkes.
Mooi ook dat zijn kleinzoon op zoek gaat om meer over zijn opa te weten te komen.
Toen Nino Servaas Wilkes 10 jaar was overleed zijn legendarische opa Faas Wilkes, maar op dat moment kon hij nog niet bevroeden dat de vader van zijn vader een van de beste voetballers van Nederland was. Faas Wilkes was een van de eerste Nederlandse topvoetballers die naar het buitenland vertrok. De Rotterdammer maakte in de jaren veertig en vijftig in de vorige eeuw naam bij Valencia, Levante en Internazionale in Milaan. In Nederland begon en eindigde hij zijn loopbaan bij Xerxes in Rotterdam.
Op zijn tocht om meer over zijn opa te weten te komen komt hij diverse generaties tegen : Donny van de Beek,Matthijs de Ligt,Patrick Kluivert,Sjaak Swart,Jan Mulder. De meeste informatie voor het boek, 'De zoektocht van een kleinzoon', kreeg hij van zijn oma. Vlot geschreven boek wat gemakkelijk leest en erg interessant is.
Goede verhouding in afwisseling van tekst met foto's. Ook leuk dat er tussendoor quotes in staan van o.a Cruijff, Jan Mulder en Faas Wilkes zelf. Mooi vorm gegeven boek,erg veel foto's de meeste zwart wit,een enkele in kleur. Door het gladde papier krijgt het boek een luxe uitstraling.
Aanrader om te lezen, ik ben door het boek veel te weten gekomen over Faas Wilkes!