Fantastisch avontuurlijk boek met spanning en humor
Met Project Hail Mary heeft Andy Weir opnieuw een fantastische sciencefiction geschreven.
Wat een verhaal, van het begin tot het einde ben ik gegrepen door dit boek.
Fantasierijk, avontuurlijk, spannend en humor alles is vertegenwoordigd in dit boek, en het is erg origineel
Er gebeurt de hele tijd heel veel. Het meest interessant vind ik de flashbacks, die ervoor zorgen dat je steeds meer te weten komt over de gebeurtenissen die vooraf zijn gegaan aan de missie van Ryland Grace en de Hail Mary. De wetenschappelijke feiten zijn mij niet altijd helemaal duidelijk maar dat maakt niets uit, het is allemaal prima te volgen.
Het boek is in de ik-vorm geschreven wat ik persoonlijk niet altijd fijn vind, maar in dit verhaal past het juist erg goed.
De hoofdpersoon wordt wakker op een ruimteschip in een onbekend sterrenstelsel en met in zijn nabijheid twee dode astronauten maar hij herinnert zich niets meer. Wie zijn deze mensen en waar is hij?
Langzaamaan krijgt hij wat herinneringen terug en zo weet je als lezer ook steeds meer. Hij herinnert zich dat hij samen met twee andere personen in een ruimteschip zit met de missie om de aarde te redden.Een missie die hij nu alleen zal moeten uitvoeren.
Maar dan krijgt hij hulp uit zeer onverwachte hoek.
Het is dan wel Science Fiction maar zelfs als je niet van SF houdt is dit een geweldig spannend boek
Het boek blijft de hele tijd boeiend, je wil doorlezen, het verhaal wordt nergens saai en het einde is verrassend. Als het boek uit is blijft het nog lang in je hoofd zitten.
Aanrader dit boek ook als SF niet je favoriete genre is.