heerlijk verhaal

Booksbyharma Booksbyharma
2 mrt 2023

Het verhaal gaat over Thea Graven. Zij werkt in een ziekenhuis in Hamburg. Ze mag een keer assisteren bij een operatie met prof. Arnhem, maar dan gaat er iets mis.
Ze wordt onterecht ontslagen en gaat op zoek naar een nieuwe baan.
Ze ziet een advertentie van dr Georg Berger in Eichenborn. Hij woont in een kasteeltje en hij wil haar eerst niet aannemen, omdat Thea een vrouw is en dat moeten ze niet daar. Maar dan gebeurt er iets dat er iemand moet bevallen, en Thea heeft ervaring in de verloskunde, haar droom is ooit gynaecoloog te worden.
Ze helpt hem goed en krijgt een tijdelijke aanstelling.
Haar zussen wonen ook in de buurt, met haar vader, die zelf ook arts is heeft ze geen goede band mee.
Door de baan kan ze ook meer leuke dingen doen met haar zussen Katja en Marlene.
De bewoners van Eichenborn zijn argwanend, Hoe zal Thea het daar vergaan en wat is er met die kinderen die bedelen?

Wat een heerlijk verhaal is de dorpsdokter. Het speelt zich af in de jaren 50 van de 20ste eeuw. Net na de oorlog en dat komt zeker te sprake. Er gebeurt veel.
Thea is in de oorlog ook haar man Hans verloren. Hij is gesneuveld.
De verhaallijnen lopen ook fijn in elkaar over en als je denkt deze kant gaat het op, dan zit er wel telkens weer een twist in en dat maakt het lezen van dit verhaal ook zo leuk.

Het is is het eerste deel en ik kijk uit naar het volgende deel. Het is Felicia haar debuut roman in Nederland en als je van feelgood houdt maar ook van historische romans is dit boek zeker een aanrader. Ik heb er van genoten!

Meer recensies van Booksbyharma