Een hoopvol boek over de kracht van vriendschap

CarineHeijmans CarineHeijmans
11 mrt 2022

Missy is 79, woont alleen en is eenzaam. Haar zoon (en kleinzoon) wonen in Australië, de band met haar dochter is niet goed. En ze moppert zich een beetje het leven door. Tot ze in het park twee vrouwen ontmoet, Angela met haar zoontje Otis en Sylvie. En ze onverwacht ook de zorg krijgt voor hond Bobby. Dit verandert haar leven volledig, het voelt als die tweede kans. Tot alles weer in duigen lijkt te vallen en ze weer terug moet naar af. Of toch niet?

Door de vele positieve recensies en de quote op de voorkant (“de hoopvolste roman van 2021”) had ik hoge verwachtingen. En misschien daarom was ik in het begin wat teleurgesteld. Missy is wel een erg mopperig oud dametje. En het duurt even voordat er echt iets gebeurt in het verhaal. Maar de kleine terugblikken naar het verleden en de aanwijzingen naar de geheimen in Missy’s leven waren voldoende om toch door te willen lezen.

Gelukkig maar! Want wat ontwikkelt het zich tot een prachtig verhaal, met een onverwachte wending, een ontroerend slot en geweldige personages. Zowel Missy als Angela en Sylvie en hun vrienden. En hond Bobby natuurlijk.
Inderdaad een hoopvol boek, over de kracht van vriendschap. Jammer, dat het uit is.

Meer recensies van CarineHeijmans