Een ontroerend verhaal over het vinden van geluk in het alledaagse
"Door het verzorgen van planten heb ik geleerd dat er veel dingen zijn die buiten mijn besef om gebeuren. Dat ik nooit zal kunnen weten waarom een plant zijn pracht behoudt en zich blijft ontwikkelen. Dat maakt mij klein, maar geeft me ook kracht in moeilijke tijden."
Plantenmoeders opgelet: dit prachtige cadeauboek is een liefdesbrief aan planten!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik op dit moment alleen kunstplanten bezit, maar door dit boek krijg je meteen zin om naar het dichtstbijzijnde tuincentrum te gaan en zelf ook een plantenmoeder te worden. Het is een prachtig boek met mooie metaforen, inspirerende levenslessen en bijzondere omschrijvingen. Het boek bestaat uit vier delen, net als de vier seizoenen. Het voelt persoonlijk aan door het gebruik van het ik-perspectief en het inkijkje in het leven van de auteur. Dit geeft het boek veel diepgang. Ze bespreekt moeilijke periodes in haar leven, bijvoorbeeld tijdens haar jeugd en haar werk. Het is prachtig hoe de auteur in deze mindere periodes toch hoop houdt en bijzondere vergelijkingen weet te maken met planten, en hoe ze de verschillende seizoenen doorstaan. Het boek staat vol met inspirerende quotes, zoals: "Verlangen, hoop en vertrouwen vereisen kracht. Gebrek aan vertrouwen leidt tot onverschilligheid en isolatie. Maar als je vertrouwen hebt, durf je zelfs de stappen naar de toekomst te omarmen." Kortom: een ontroerend verhaal over het vinden van geluk in het alledaagse, met krachtige thema’s als innerlijke groei, vergankelijkheid, liefde, verlies en loslaten.
Fun fact: aan het einde van het boek bevindt zich een uitgebreide bijlage met plantprofielen. Superleuk als je meer te weten wilt komen over de verzorging en bijzondere eigenschappen van allerlei verschillende kamerplanten!