Eén Gouden Zomer

Charcoziness 28 augustus 2025
"Ik heb gedroomd over een rustige zomer aan het water. Ik heb me lange wandelingen en zonsopgangen voorgesteld, middagen waarop ik zou gaan zwemmen en knusse avonden waarop ik een boek zou lezen. Ik heb me vrede en rust voorgesteld, en bijkomen van mijn werk. Maar ik had me niet op Charlie Florek voorbereid."

Wauw, dit is zonder twijfel mijn nieuwe favoriete zomerboek! Wat een heerlijke combinatie van friends to lovers, de bijzondere band tussen een oma en haar kleindochter en de knusse setting van een huisje aan het meer in het Canadese Barry's Bay.

Ik had al zoveel lovende recensies gelezen over dit boek, en geloof me: die zijn compleet terecht. Na het lezen van Eén Gouden Zomer ben ik enorm benieuwd naar de andere boeken van Carley Fortune, want wat heeft zij een pakkende en beeldende schrijfstijl. Het boek draaide voor mijn gevoel meer om de ontwikkeling van de personages dan het plot, wat zorgde voor een ontspannen leeservaring. De auteur wist de omgeving ook op zo'n mooie manier te beschrijven, dat ik het idee had dat ik me zelf in de prachtige Canadese natuur bevond. Daarnaast werden de personages heel goed uitgewerkt, met veel diepgang en emotionele gelaagdheid.

Ik heb nog niet veel boeken gelezen met de friends to lovers trope, maar wat was het heerlijk om te lezen hoe de bijzondere vriendschap tussen Alice en Charlie zich langzaam ontwikkelde tot liefde. Ik genoot van hun gedeelde humor, de onmiskenbare chemie en de manier waarop ze alle activiteiten op Alice' lijstje afwerkten (Alice heeft een lijstje gemaakt met 17 dingen die ze zou doen als ze 17 was, zoals buiten onder de sterrenhemel slapen).

Meer recensies van Charcoziness