Een duister en diepgaand sprookje

Charcoziness 29 januari 2025
4.5/5

"Bij hekserij draait het om balans, geven en nemen; het vergt rituelen en voorbereiding. Een ding waar de Briars al lang geleden mee zijn begonnen, was een manier vinden om vooruit te kunnen betalen - elke ochtend laten ze een beetje bloed vloeien om de dag mee te starten, zodat ze een tegoed hebben voor wat voor magie ze die dag ook gaan gebruiken."

Toen ik zag dat dit boek op 21 januari bij Boekerij zou verschijnen was ik meteen enthousiast. Een limited edition boek over heksen met deckled edges en goudfolie op de voorkant? Say no more!

Ik lees nog niet zo lang fantasy boeken en dit was mijn eerste kennismaking met auteur A.G. Slatter en het genre gothic fantasy. En oh my, wat was dit een goed boek! De rijke world-building, de complexiteit van de personages. Het was precies waar ik op had gehoopt en meer. Ellie was een geweldig hoofdpersonage, ze probeerde altijd het juiste te doen en nam veel verantwoordelijkheid in haar rol als rentmeester en tolk voor de doden. Ook de ondersteunende personages waren heel veelzijdig en werden goed uitgediept.

Het duurde even voordat ik in het verhaal werd gezogen, maar daarna kon ik het boek niet meer naast me neerleggen en vlóóg ik door het verhaal heen. De auteur heeft een angstaanjagende en diepgaande wereld gecreërd die zo gedetailleerd werd beschreven, dat ik me het verhaal moeiteloos kon inbeelden. Het boek bevatte veel plottwists en onverwachtige wendingen, wat maakte dat het heel spannend was en ik steeds verder wou lezen om te ontdekken wie de 'villain' was en wat de beweegredenen waren. Ook genoot ik ontzettend van de bovennatuurlijke elementen. Ik vond het fijn dat de hoofdstukken in dit boek niet heel lang zijn, wat het lezen erg prettig maakte.

Al met al was het een heerlijk duister sprookje met diepgaande thema's zoals verlies, familiebanden en de complexiteit van de menselijke ziel. Perfect als je van fantasy houdt met elementen als geesten, heksen, dodelijke geheimen en zonden uit het verleden.

Ik hoop dat er ooit nog een vervolg komt op dit boek want ik ben nog lang niet klaar met lezen over de heksenfamilie Briar en het griezelige en betoverende stadje Silverton. Ik ga in ieder geval zeker meer boeken lezen van deze auteur!

Het boek is een standalone en is gesitueerd in dezelfde wereld als haar eerdere boek 'Het lied van de zee' (ook uitgegeven door Boekerij). Als je van dat boek hebt genoten, dan is de kans groot dat je deze ook zult waarderen.

Meer recensies van Charcoziness