Advertentie

Als Ali ’s ochtends na een avondje uit wakker wordt kan ze zich niets van de voorgaande avond herinneren, wel weet ze dat ze op aandringen van haar vriendinnen de vorige avond afgesproken had met een man die ze had leren kennen via een datingsite. Als ze in de spiegel kijkt herkent ze haar zelf niet, haar hele lichaam doet pijn, ze zit onder de blauwe plekken en heeft bloed aan haar handen.
Chrissy, haar huisgenoot bij wie ze inwoont na haar breuk met Matt, is nergens te bekennen. Ze roept de hulp in van haar broer Ben die ze, net als haar eigen spiegelbeeld, ook niet herkent. Uit het neurologische onderzoek blijkt later dat ze naast het geheugenverlies door een klap op haar hoofd lijdt aan gezichtsblindheid, een ongeneeslijke aandoening.
Deze aandoening belemmert haar in haar onderzoek naar de gebeurtenissen van avond die zij zich niet meer kan herinneren en dan zijn er ook nog de nare berichten die ze ontvangt, de schade aan haar auto en het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden. Wie wil haar wat aandoen en waarom?

Het verhaal, met een periode van een week, wordt verteld vanuit het perspectief van Ali met terugblikken naar het verleden en korte hoofdstukken van haar plaaggeest. Ali’s verleden wordt langzaam ontrafeld, lang blijft het onduidelijk wat haar verleden met de huidige gebeurtenissen te maken heeft. Deze opbouw van het verhaal is boeiend en voert de spanning steeds meer op waarbij je je tot het eind blijft afvragen, wie en waarom.

Reacties op: De date

160
De Date - Louise Jensen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker