Advertentie

Odette besluit haar leven om te gooien, koopt een klein boerderijtje en verlaat Amsterdam voor een kneuterig dorpje op het platteland. Het is altijd al een wens van haar geweest en na de dood van haar tweede man is er niets meer wat haar aan Amsterdam bindt. Het zal wel wennen zijn voor haar tienjarige Ella, haar dochter uit haar eerste huwelijk die bij haar vader woont en maar één keer per jaar in de vakantie bij haar is.
Al snel maakt ze kennis met Willem de behulpzame buurman en Dorien de bemoeizuchtige buurvrouw die ze liever ziet gaan dan komen.
Kort na Odette’s verhuizing besluit Ella dat ze bij haar moeder wil wonen en dan volgt ook nog Lodewijk, Odette’s tweelingbroer die een tijdje bij haar wil logeren. Een gezellige boel en er komen steeds meer dieren bij waarmee Ella en Lodewijk haar kunnen helpen.
Op het platteland waar iedereen de deuren open laat staan zou je denken veiliger te zijn dan in Amsterdam maar na een aantal inbraken is Odette daar niet meer zo zeker van.

Het is een verhaal in de gezellige sfeer van een kneuterig boerderijtje met een klein aantal dieren en een paar leuke personages. Ella komt wel erg ouwelijk over voor haar tien jaar en ook al zag ze haar moeder maar één keer per jaar, het is toch vreemd dat Odette al is verhuisd zonder dit maar te melden. Het boek eindigt in een erg snelle ontknoping, dit had wel wat meer uitgewerkt kunnen worden. Trammelant op het platteland is een echte feelgood in een vlotte, simpele schrijfstijl met humor en een beetje spanning.

Reacties op: Trammelant op het platteland

13
Trammelant op het platteland - Geertrude Verweij
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners