Een indrukwekkend debuut
Ik kreeg dit cadeau tijdens ons uitje naar Boekhandel Dominicanen. Ik heb genoten van dit boek!
Het verhaal speelt zich in drie tijdlijnen af, die toch steeds naadloos in elkaar overlopen, knap gedaan van schrijfster Amanda Geard!
In 1940 spelen Lady Charlotte Rathmore en schoonzus Nancy de hoofdrol. De eigenzinnige en vrijgevochten Charlotte, een dochter van een zeer welgestelde familie, wordt doodverklaard nadat ze op mysterieuze wijze is verdwenen. Nancy is kapot van verdriet, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven voorgoed veranderd.
In 1958 volgen we Nancy's dochter Hattie. Zij verhuisd met haar familie naar het imposante familiehuis Blackwater Hall. Ze ontdekt dat er geheimen in de familie én in het huis zijn, met drastische gevolgen..
In 2019 gaat journaliste Ellie, na het vinden van een oude brief, op onderzoek uit naar dit geheimzinnige familiemysterie.
Tijdens het lezen krijg je beetje bij beetje steeds een puzzelstukje rondom Ellie haar zoektocht, soms weet je als lezer zelfs al meer! Ik vond de afwisseling in de tijdlijnen heel fijn lezen. Of het nu 1940 was of 2019, er is op zo'n beeldende en gevoelige wijze geschreven dat je je in elke situatie kan inleven.
Een indrukwekkend verhaal met de Ierse geschiedenis én natuur als achtergrond. Boeiende wendingen, geloofwaardige scenes, tragische gebeurtenissen en hoofdstukken die preciés lang genoeg zijn, maken deze sterke historische debuutroman echt een mustread!