Verrassend thrillerdebuut!

DeniseM 23 juni 2025
4.5

Politierechercheur Chelsey Calhoun heeft twee jaar geleden het onderzoek naar Ellie Black geleid, die destijds verdween. Lange tijd was er geen spoor van haar, tot ze opeens opduikt in de bossen van Washington. Ze laat niets los over waar ze is geweest of wat er is gebeurd. Chelsey merkt al snel dat Ellie iets achterhoudt en is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Helemaal nadat ze erachter is gekomen dat Ellie waarschijnlijk niet het enige slachtoffer is van deze ontvoerder...

De terugkeer van Ellie Black is het thrillerdebuut van Jean en het eerste deel in de serie over detective Chelsey Calhoun. Dat het een goed debuut is valt naar mijn idee niet over te twisten. In De terugkeer van Ellie Black lezen we vanuit verschillende perspectieven. Een daarvan is het perspectief van Chelsey, een politierechercheur die vastbesloten is de zaak op te lossen. Dat haar werk en privé balans daardoor verstoort raakt, neemt ze op de koop toe. Daarnaast lezen we veel vanuit het perspectief van Ellie, die twee jaar geleden plotseling verdween en nu ineens weer is opgedoken in de bossen. Het verhaal speelt zich met name af in het heden en begint na de terugkeer van Ellie. Los van het verhaal in het heden, lees je ook een verhaal geschreven vanuit Ellies perspectief in het verleden. Je krijgt de periode voor de ontvoering, tijdens de ontvoering en na de ontvoering mee. Deze korte hoofdstukken zijn een mooie toevoeging aan het verhaal en zorgen voor extra intensiteit en spanning.

Jean heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl waardoor de lezer al snel op het puntje van de stoel zit. Ellie komt terug en laat niets los, je voelt aan alles dat er van alles achter zit maar wat precies is de vinger moeilijk op te leggen. Het verhaal laat de nodige plotwendingen voorbij komen en komt uiteindelijk samen tot een groot plot wat ik persoonlijk alles behalve aan zag komen. Op de flaptekst staat dat de laatste 50 pagina’s in het boek waanzinnig zijn, en ik kan niet anders dan dat beamen.

De terugkeer van Ellie Black is een verrassend en origineel thrillerdebuut van Jean. Ik kan niet wachten tot het tweede deel van deze reeks. Met de terugkeer van Ellie Black heeft Jean een thriller neergezet die je van A tot Z in zijn greep houdt!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM