Belangrijk onderwerp
Zelf ben ik fan van de Hoofdzaken serie van Blossom Books, waar dit boek ook onder valt. Ik begon dan ook enthousiast met het luisteren naar dit boek. Zoals in alle boeken van de Hoofdzaken serie die ik tot nu toe heb gelezen/geluisterd komt het betreffende thema waar het boek over gaat aan bod inclusief de DSM-criteria. Daarnaast komt het verhaal van Charlotte aanbod en diverse interviews.
Het verhaal van Charlotte zelf vond ik erg boeiend om te luisteren. Knap hoe ze zich na zoveel verschillende downs heeft teruggevochten en staat waar ze nu staat! De manier van schrijven/luisteren vond ik wat minder. De interviews vonden niet op een stucturele manier plaats, wat mij als luisteraar een beetje verwarde op sommige momenten. Daarnaast vonden de interviews plaats tussen het verhaal van Charlotte door. Aan de ene kant een goede afwisseling, maar ik merkte dat ik het als luisteraar wat minder fijn vond. Daarnaast vond ik dat er op sommige gebieden te veel herhaling in het boek zat, al kan ik me voorstellen dat dat voor mensen met geen achtergrondkennis betreffende dit onderwerp dat juist prettig vonden.
Al met al dus wat dubbele gevoelens over het boek. Vond het minder prettig geschreven dan de andere boeken van de Hoofdzaken serie die ik gelezen heb. Het is wel een heel belangrijk en relevant onderwerp en het is fijn dat hier met dit boek aandacht aan besteed wordt!